НОВИНИ

Филип Филипов: Искаме да превърнем “Българска армия” в модерен стадион

филип филипов искаме превърнем ldquoбългарска армияrdquo модерен стадион
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:31, 03.10.2021
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов заяви в интервю пред БНТ за предаването “Арена спорт”, че се надява стадион “Българска армия” да се превърне в един модерен стадион, който да отговаря изискванията на УЕФА.

Той коментира срещата на Министерството на младежта и спорта и ръководството на ЦСКА във връзка с казусите около базите на ”червените”.

“Желанието ни е този стадион да стане едно прекрасно съоръжение, на което да се играят мачове. В България няма стадион, който да отговаря на изискванията на УЕФА, дори Националният ни стадион има доста недостатъци. Желанието на собствениците ни е да превърнат стадион “Българска армия” в един модерен стадион”, заяви Филип Филипов.

Той сподели впечатленията си от представянето на отбора в Лигата на конференциите.

“Желанието ни беше да спечелим 3 точки, защото, за да излезем от групите трябва да печелим максимално по-голям брой точки. Както можехме да спечелим мача, така можеше и да загубим, така че точката отразява реално събитията на терена. Футболистите се раздадоха, аз не искам да правя спортно-технически анализ на мача, но според мен стана един здрав мач, голяма битка. Норвежкият отбор е доста добър отбор с много добри състезатели, които са бързи и атлетични. Това е технически грамотен отбор, не случайно е шампион, тази година отново води в първенството.”

Бившият футболист на “червените” сподели плана на тима до края на сезона.

“Апетитът идва с яденето. Влязохме в групите, а сега желанието ни е да излезем от групите. Играхме срещу два сериозни отбора, не бяхме фаворити в мачовете. Представихме се доста добре с Осиек и с Виктория Пилзен. Ще играем и на двата фронта, няма как едното да бъде за сметка на другото”, смята изпълнителният директор на клуба.

“Задължителни са всички мачове до края. Трябва да спечелим максимален брой точки. Ние се целим във второто място. Трябва да бъдем реалисти, Рома е една класа над останалите отбори”, коментира Филип Филипов.

Той изрази радостта си след успеха срещу Левски.

“В шампионата вървим добре. Само със Славия направихме равен, даваме максимума всеки мач. В един мач играем по-добре, в друг ни липсва игровият ритъм, важното е да трупаме точки. В първенството е важно, да не правиш грешки. Мачът с Левски беше много емоционален. Получи се добра атмосфера, феновете ни помагат в тези мачове. Те са много важна част от нашия отбор”, категоричен е бившият защитник на тима.

“Постоянно се играе в четвъртък и неделя. След като играеш в групите на Лигата на конференциите няма друг вариант. Играем и за Купата на България, но е по-добре за футболистите, защото влизат в този ритъм. Тренират по-малко, но е по-интересно”, споделя мнението си Филип Филипов.

Той отличи и присъствието на Стойчо Младенов. “Стойчо Младенов преобрази отбора. За мен е най-добрият български треньор, който има много голям опит, доказан мотиватор е, държи много на дисциплината и всеки един детайл във футбола. Има отличен щаб, с който работи много години, а това е голямо предимство”, каза още изпълнителният директор на клуба.

Днес (3-ти октомври) ЦСКА гостува на Царско село в 17:45 часа в двубой от първенството на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Димитров повика избраниците си за квалификациите с Гибралтар и Швейцария
Александър Димитров повика избраниците си за квалификациите с Гибралтар и Швейцария
Костадин Костадинов се кандидатира за президент
Костадин Костадинов се кандидатира за президент