НОВИНИ

Филип Филипов скочи на Лудогорец след отвореното писмо и искането на мерки срещу футболните хулигани

филип филипов бюджетът стадиона осигурен феновете цска спокойни
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 03.05.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов отговори остро на отвореното писмо на Лудогорец от вчера, в което разградчани поискаха вземането на "крути мерки" за футболното хулиганство у нас заради поведението на "червените" привърженици след мача между двата тима миналата неделя.

Филипов използва профила си в социалните мрежи, за да изкаже мнението си по този казус, като уточни, че не желае думите му да бъдат тълкувани в качеството му на директор на ЦСКА.

В публикацията си бившия футболист осъди действията на "армейските" привърженици срещу капитана Лудогорец Кирил Десподов, но в същото време зададе и редица реторични въпроси към "орлите", свързани с техните искания.

Филип Филипов директно нападна и "зелените" затова, че те са световен феномен, тъй като те са единствения отбор, "на който с всяка спечелена титла феновете намаляват, вместо да се увеличават".

Филипов обвини още и играчите на Лудогорец, че са нанесли материални щети в съблекалнята за гости на стадион "Българска армия".

Ето я и цялата публикация на Филип Филипов:

Добър вечер на всички!
Започвам с уточнението , че мнението, което ще изкажа е не в качеството ми на изпълнителен директор на ЦСКА, а мое лично.

От вчера чета и препрочитам наглата декларация на проекта от Разград и искам да им кажа нещо ,върху което да помислят.

Първо, аз не одобрявам поведението на една малка част от нашите верни фенове, които замеряха от трибуните Кирил Десподов.

Атмосферата, която създадоха привържениците ни с присъствието си, с песните си преди, по време и след края на срещата, с хореографията, която направиха беше наистина уникална и неповторима, атмосфера, която малко отбори могат да усетят. Тук разбирам и хората от Разград, на които това никога няма как да им случи.

"Големият проблем" са блокираните пътеводи, но какво по- хубаво нещо от пълен стадион, нали те точно това искат и за това призовават? Аз лично им пожелавам поне в един домакински мач да напълнят поне с 20% от капацитета на стадиона си с техни истински фенове, които са си купили лично билет за да ги подкрепят.

В тази връзка искам да отбележа, че отборът от Разград е световен феномен, на който с всяка спечелена титла феновете намаляват, вместо да се увеличават.

Виждам, че се притесняват и за посещението на деца с майки на стадионите.Искам да им кажа, че на мача в неделя имаше над 1000 деца на Армията и е така почти на всеки домакински мач на отбора, за което ние сме много радостни и щастливи.

И за да завърша, понеже доста внимание обърнах на проекта, ще спомена, че отбора с "европейско" поведение от Разград е единственият отбор, от години насам, чиито футболисти са нанесли материални щети на съблекалнята, която им беше предоставена за ползване, но сигурно така е в Европа, все пак само те участват в Европейските турнири и знаят, как е.
Филип Филипов

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Сърбия Вучич: Ученикът - стрелец ще бъде настанен в психиатрична клиника
Президентът на Сърбия Вучич: Ученикът - стрелец ще бъде настанен в психиатрична клиника
Стрелба в Атланта: Поне един е убит, а трима са ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)
Стрелба в Атланта: Поне един е убит, а трима са ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)