НОВИНИ

Филип Кръстев: Имам нагласата да играя голям футбол

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
14:00, 22.07.2020
Чете се за: 02:01 мин.
Футбол
филип кръстев имам нагласата играя голям футбол

Полузащитникът на Славия Филип Кръстев беше награден за футболист номер 1 на 29-тия кръг, в който вкара победното попадение за успеха с 2:1 над Левски.

18-годишният талант определи като успешен сезона за клуба си, в който „белите“ завършиха на трето място в първенството и успяха да се класират за квалификациите на Лига Европа, след като надиграха Ботев (Пловдив) в баража.

„Искам да благодаря на треньорите, които са гласували за мен и разбира се, да поздравя моите съотборници и целият екип на моя отбор Славия за прекрасния сезон, който приключи. Ние наистина не сме имали конкретни цели да станем втори или трети, или да играем в Европа. Колективът наистина беше на едно много високо ниво и всички футболисти, индивидуално и отборно, имахме големи очаквания за самите себе си. Винаги играехме за победа във всеки мач и трудът, който положихме се възнагради. Накрая имахме и малко късмет да се класираме за баража за Лига Европа. Но като цяло, особено през втория полусезон играхме много добър футбол и наистина заслужихме бронзовите медали и участието си в Лига Европа“, заяви Филип Кръстев след награждаването в Пресклуб „България“.

Един от най-големите таланти на българския футбол призна, че с огромна заслуга за доброто представяне на Славия е треньорът на тима Златомир Загорчич.

„Ролята на треньора беше ключова за нашия успех, защото той много сплоти отбора и ни помогна да покажем нашите качества, да имаме облик и стил, с които да печелим мачовете си. Той имаше голяма заслуга за колектива, които изградихме и за резултатите, които постигнахме. Ние много уважаваме г-н Загорчич, но също така има дълбока връзка помежду ни – той ни е като приятел, винаги може да се обърнеш за нещо към него. Тази силна връзка също ни помогна да се представим добре", каза още Кръстев.

Младокът вдигна още повече представянето си, след като бе продаден в английския Манчестър Сити. Филип ще играе в Славия до края на годината, след което ще бъде преотстъпен във втородивизионния белгийски тим Ломел.

„Тази новина ми се отрази доста добре и ми подейства като допълнителна мотивация. Чувствах се все по-добре и по-добре на терена след трансфера, защото знам, че трябва да се подобрявам във всеки мач, за да бъда готов, когато дойде времето да изляза в Европа. Нищо не ме притеснява, аз отивам с нагласата да играя голям футбол. Ще бъде доста важно да остана себе си и да не се главозамайвам, защото кариерата е доста дълга и трябва да направя още много неща, за да успея“, здраво стъпил е на земята Кръстев.

Името на младока вече е сред споменаваните за националния отбор и според мнозина той заслужава повиквателна за баража с Унгария и евентуално този с Исландия.

„Националният отбор е най-важната част от кариерата на един футболист. Аз винаги съм мечтал да играя в него. Не мисля за повиквателна или нещо такова, просто се стремя да се подобрява във всеки мач и ако хората, които са в щаба, преценят, че ще мога да помогна на тази възраст, аз ще бъда много щастлив да бъда част от националния отбор“, призна талантът на Славия.

Филип Кръстев разкри, че като юноша е бил изкушаван с оферти от ЦСКА и Левски, но никога не е мислил да напуска Славия.

„Имало е такива момента, когато бяха по-малък, но аз не мисля, че е добре на тази възраст да сменяш отборите. И ако се чувстваш добре на едно място, няма нужда да сменяш отбора си. Никога не съм мислил да напускам Славия, защото за мен това е най-добрата школа в България и аз винаги съм се чувствал много добре в Славия“, завърши Филип Кръстев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът освободи Красимир Станчев от НСО
Кабинетът освободи Красимир Станчев от НСО
Намалява разликата в заплащането между жените и мъжете в България
Намалява разликата в заплащането между жените и мъжете в България