НОВИНИ

Филип Младенович: Знаем какво трябва да направим срещу България

филип младенович знаем направим българия
bnt avatar logo
от БНТ
18:38, 17.11.2023
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Сръбският национал Филип Младенович даде интервю по-малко от два дни преди решителния мач за страната срещу България от квалификациите за Евро 2024, който може да подпечата мястото на западните ни съседи на форума в Германия през следващото лято.

"Плавите" ще ни посрещнат на стадиона в Лесковац тази неделя (19 ноември) от 16:00 часа, като двубоят ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и на bntsport.bg!

Младенович сподели, че не очаква Сърбия да има лесна задача срещу селекцията на Илиан Илиев, но въпреки това в тима са наясно какво трябва да направят и всичко зависи от представянето на терена.

"Всичко зависи от нас, както и очаквахме в края на тези квалификации. Държим съдбата в ръцете си. Знаем какво трябва да направим и със сигурност се надяваме на щастлив завършек. Говорим непрекъснато. Няма лесни мачове и леки съперници, всеки иска да играе и да печели. Но пак казвам, всичко зависи от нас, знаем какво ни трябва, тренираме добре, готвим се здраво и очакваме с нетърпение двубоя, за да постигнем това, което нашия футбол очаква от четвърт век. Мисля, че тази генерация заслужава да се класира на европейско първенство", заяви бранителят на Панатинайкос.

32-годишният футболист коментира още и тенденцията българският отбор да допуска голове в последните минути на срещите си, изразявайки надежда, че все пак сърбите ще решат всичко далеч преди това.

"Всичко това е просто невероятно. Сега те си вкараха автогол. Не знам какво да кажа, дано и ние имаме подобен късмет в неделя, но съм убеден, че няма да се стигне дотам и ще решим нещата много по-рано, защото сме уверени в силите си и в нашия треньорски щаб. Вярваме, че ще постигнем нужния ни резултат, който всички хора в Сърбия, които обичат футбола и подкрепят националния отбор, очакват от толкова години", каза участникът със Сърбия на Мондиал 2022 в Катар.

"Хубаво е, че ще има фенове на стадиона, това ще ни даде допълнителна мотивация да постигнем необходимия ни резултат и ще ни позволи да споделим радостта си с нашите привърженици", завърши Филип Младенович.

Неговият съотборник в националния тим Неманя Гудел, който в четвъртък също навърши 32 години, пък си пожела за рождения ден успех срещу България и класиране за Евро 2024.

"Това беше моето желание за рождения ден - да спечелим в неделя и да сбъдна мечтата на много поколения и да отидем там, където ни е мястото. Не обръщахме голямо внимание на резултатите от другите мачове, важно е сами да решим съдбата си и всички сме наясно с това. Фокусирани сме да дадем най-доброто от себе си срещу България и да се класираме за европейското първенство", заяви Гудел

"Във футбола отдавна няма лесни съперници, във всеки мач трябва да се влиза на сто процента, а знаем, че българите смениха треньора и върнаха в отбора по-възрастни, по-опитни играчи. Ще бъдем концентрирани и се надявам на успешен завършек", каза още състезателят на Севиля.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекарствата за диабет ще се изписват електронно, останалите - временно и на хартия
Лекарствата за диабет ще се изписват електронно, останалите - временно и на хартия
Съдбата на кабинета: Окончателното гласуване на вота ще е следващата сряда
Съдбата на кабинета: Окончателното гласуване на вота ще е следващата сряда