НОВИНИ

Филип Виденов пред БНТ: Трябва баскетболът в България да се качи на по-високо ниво (ВИДЕО)

филип виденов бнт видео
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 13.10.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на БФ баскетбол Филип Виденов коментира за БНТ отказа на отборите на ЦСКА, Черноморец и Ямбол да участват в Националната баскетболна лига.

"Ситуацията не е добре въобще. Самият факт, че се отказват отбори не говори добре за състоянието в което се намира българския баскетбол, нито за бъдещето", каза Виденов в интервю за предаването "Арена спорт".

"Не се знае дали всички отбори ще завършат. Проблемът е генерален. Трябва самият баскетбол да се качи на много по-високо ниво. Като цяло мисля, че ще се получи една голяма дупка едни 4-5 години, която трябва да е използваме като рестарт на това да започне да се работи както трябва", смята Виденов.

"Ако бяха стабилни финансово отборите със сигурност щеше да ги има. За съжаление това е реалността", обясни още бившият национал.

"Никой не иска да дава пари, тук може би държавата трябва да се намеси с промяна на закони, правила, за да стане спортът по-атрактивен за спонсори, да се направи Закон за спорта, в който да има данъчни облекчения. Но това е положението, опитваме да се борим и да се адаптираме", заключи бившият баскетболен национал.

Той коментира и завръщането на Александър Везенков в отбора на Олимпиакос.

"Множо сложно решение, може да играе много време в НБА. Но при тези условия, които му предложиха в Олимпиакос, мисля, че това е решение, с което е щастлив, което е най-важното", смята Виденов.

Той коментира и възможността Везенков да играе за България в предстоящите мачове.

"Не съм сигурен дали ще се стигне до този разговор, ще се опитаме поне Коди Милър да играе в мача с Черна гора, знам, че има желание да играе. Със Сашо не съм сигурен, че въобще има смисъл, вече се води най-добрия играч в Европа, но при желание от негова страна, по-добро от това няма", заяви Виденов.

Вижте интервюто с Филип Виденов във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево време и през новата седмица
Предимно слънчево време и през новата седмица
Карлос Насар пред БНТ: В супер кондиция съм за световното първенсто (ВИДЕО)
Карлос Насар пред БНТ: В супер кондиция съм за световното първенсто (ВИДЕО)