НОВИНИ

Финансират 33 проекта в Пловдивско по кампания "За чиста околна среда – 2020“

финансират проекта пловдивско кампания чиста околна среда ndash 2020ldquo
bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 07.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Класирани и одобрени за финансиране са 33 проекта, подадени от общини, кметства и учебни заведения на територията на Регионалната инспекция по опазване на околната среда – Пловдив.

Проектите са представени за участие в Национална кампания "Чиста околна среда 2020 г.“ и са класирани в конкурс на тема "Обичам природата и аз участвам“ на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

За реализиране на всеки класиран проект се предоставят средства в размер до 10 000 лева за общини и кметства и до 5 000 лева за образователните институции.

Тринадесет са одобрените проекти на администрациите в 9 общини. Пет училища и 15 детски градини от областта също ще се възползват от възможността да бъдат облагородени. Финансирането е предвидено за дейности за изграждане на детски площадки, почистване на обществени площи, създаване на зони за отдих и спортни площадки, класни стаи на открито и екокътове. Целта е да се повиши екологичната култура и да се даде път на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес на младите хора.

Крайният срок за изпълнение на дейностите по одобрените проекти за общини и кметства е до края на месец ноември 2020 г., а за училищата - до края на октомври 2020 година. Обектите ще се реализират със съдействието и под контрола на регионалната екоинспекция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистка обвини Валери Жискар дЕстен в сексуално посегателство
Журналистка обвини Валери Жискар д'Естен в сексуално посегателство
Изправят пред съда пловдивчанин, нарушил карантината, за да си купи цигари
Изправят пред съда пловдивчанин, нарушил карантината, за да си купи цигари