НОВИНИ

Финикс се класира за плейофите в НБА

финикс класира плейофите нба
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:40, 05.04.2023
Чете се за: 06:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Финикс Сънс се наложи със 115:94 над Сан Антонио Спърс и си гарантира участие в плейофите. Тази шеста поредна победа за Слънцата дойде доста комфортно, след като те имаха сериозен аванс в голяма част от срещата.

Дивайн Буукър реализира 27 точки за победителите, Крис Пол прибави 22, а ДеАндре Ейтън остана с 19 и 11 борби. Кевин Дюрант записа 18 точки. Финикс е на 4-о място в цялата Западна Конференция с 44/35. Гостите от Сан Антонио са предпоследни на Запад само с 20 победи от началото на сезона.

Джоел Ембийд отбеляза 52 точки, а също така добави 13 борби, 6 асистенции и 2 блокади за победата на Филаделфия над Бостън със 103:101. Двата отбора заемат първите две места в Атлантическата дивизия.

Това е пети мач в кариерата за Ембийд, в който той достига или преминава границата от 50 точки. Джеймс Хардън добави 20 и 10 асистенции за успеха на Филаделфия, които постигнаха и трета победа в четирите си последни мача.

Шест играчи на Бостън завършиха с двуцифрен личен актив, водени от Дерик Уайт, който приключи мача с 26 пункта, от които четири тройки. Джейсън Тейтъм добави 19, както и 6 асистенции и три отнети топки. Пи Джей Тъкър остана с 11, но с две поредни тройки в края на срещата остави Бостън много близо до обрата. Уайт съкрати пасива на Селтикс до 101:103 две секунди преди края. В това кратко време гостите все пак успяха да вземат топката, но изстрелът на Тейтъм от тройката не попадна в коша.

ЛеБрон Джеймс приключи с 37 точки за успеха на Лейкърс със 135:133 след продължение над Юта Джаз. Ветеранът дори вкара победния кош с поднасяне в допълнителното време.

Остин Рийвс остана с 28 точки, а Антъни Дейвис приключи срещата с 21, 14 борби и 6 асистенции. С този четвърти пореден успех Езерняците от Лос Анджелис се доближиха съвсем близо до гарантиране на участие в елиминациите. Те имат 41 победи и 38 поражения. Въпреки липсата на трима титуляри, Юта направиха серия 10:0 в края на срещата, за да отидат в продължението. Бившият играч на ЛА Лейкърс Тейлън Хортън-Тъкър и Кели Олийник завършиха мача с по 23 точки всеки.

Сакраменто Кингс продължава да преследва Мемфис за 2-ото място на Запад, след като постигна победа над Ню Орлиънс със 121:103. Преговарящият за нов договор литовски център Домантас Сабонис завърши срещата с трипъл-дабъл, а Кийгън Мъри реализира няколко важни тройки в мача, за да помогне на своите да преодолеят слабия старт в срещата.

Сабонис вкара 16 точки, спечели 12 рибаунда пред кошовете и подаде 11 паса. Де’Аарън Фокс прибави 23 и 9 паса за Кингс, които спечелиха Тихоокеанската дивизия. Това е тяхната първа титла от 20 години насам, но имат с близо 30 % по-слаб показател от Мемфис за 2-ото място в решетката. За гостите от Столицата на джаза Брандън Инграм заби 22 точки и взе 7 отскочили от таблото топки.

Лидерът на Изток Милуоки Бъкс постигна нова победа – 140:128 като гост над Вашингтон. Шести трипъл-дабъл за годината направи гръцкият им център Янис Адетокунбо с 28 точки, 11 борби и 10 асистенции. Бъкс имат 57 успеха и 22 поражения от началото на сезона и държат върха пред Бостън.

Боби Портис остана с 19 точки и сериозните 20 борби за победителите, а Джейрю Холидей с 26 точки и 10 асистенции помогна в края на втората и началото на третата третина. Джей Кроудър за първи път започна като титуляр за Бъкс на мястото на навехналия глезена си Грейсън Алън и приключи срещата с 19.

Маями, който върви към титлата в Югоизточната дивизия, постигна 42-ата си победа през сезона – 118:105 над Детройт. Джими Бътлър вкара 27 точки за успеха, а също така взе 8 борби и подаде 8 паса. За гостите от Автомобилния град това е 10-а поредна загуба. Гейб Винсън с 22 точки помогна на Маями, а Тайлър Херо и Бам Адебайо помогнаха с по 18 всеки.

Мемфис също постигна комфортна победа – 119:109 над Портланд с 30 точки на Дезмънд Бейн. Той взе 7 борби и 5 асистенции. Джа Морант помогна с 23 точки, 9 асистенции и 6 борби.

Люк Кенард наниза 6 тройки и приключи мача с 20 точки, а Мемфис премина границата от 50 победи за втори пореден сезон, което ги остави на 2 мача от върха на Запад, който се заема в момента от Денвър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен и Макрон пристигнаха на посещение в Китай
Урсула фон дер Лайен и Макрон пристигнаха на посещение в Китай
Онс Жабер стартира с победа на тенис турнира в Чарлстън
Онс Жабер стартира с победа на тенис турнира в Чарлстън