НОВИНИ

Финикс се справи и с Индиана за шести пореден успех в НБА

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:20, 23.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
финикс справи индиана шести пореден успех нба
Слушай новината

Лидерът в Западната конференция на НБА Финикс Сънс записа шеста поредна победа, след като в мач от редовния сезон надигра със 113:103 у дома състава на Индиана Пейсърс.

За момчетата на Монти Уилямс това беше 36 успех от началото на сезона, като с баланс 36-9 те са убедително начело в Западната конференция, докато Пейсърс са 13-ти на Изток с баланс 17-30.

Срещата във "Footprint Center" започна много силно за домакините, които набързо взеха преднина от 8 точки при 12:4. До края на първата четвърт обаче гостите от Индиана успяха да стопят тази разлика и дори да поведат в самия край на частта след 25:24.

От този момент нататък Финикс установиха пълен контрол върху срещата и след като си върнаха водачеството в средата на втората част те не го изпуснаха до края на срещата.

Крис Пол и Джавел Макгий се отчетоха с "дабъл-дабъл" за победителите, като Пол завърши с 18 точки и 16 асистенции, докато Макгий приключи с 13 пункта и 12 асистенции. За Финикс най-резултатен обаче стана Микал Бриджис с неговите 23 точки.

За Пейсърс с най-голям актив завърши Крис Дуарте с неговите 17 пункта, докато Гога Битадзе се отчете с "дабъл-дабъл" (16 точки и 11 асистенции).

Ето и останалите резултати в НБА от изминалата нощ:

Милуоки Бъкс – Сакраменто Кингс 133:127

Кливланд Кавалиърс – Оклахома Сити Тъндър 94:87

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страхотен Шаповалов спря похода на Зверев на Australian Open
Страхотен Шаповалов спря похода на Зверев на Australian Open
Десислава Атанасова: Тактиката Радев да напада ГЕРБ очевидно е успешна
Десислава Атанасова: Тактиката Радев да напада ГЕРБ очевидно е успешна