НОВИНИ

Финикс записа ценен успех над шампиона Денвър в битката си за влизане в плейофите, Лейкърс, Уориърс и Рокетс също с победи

bnt avatar logo
от БНТ
10:08, 28.03.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Финикс Сънс се завърна на правилния път, надигравайки със 104:97 като гост състава на Денвър Нъгетс в среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Успехът за "слънцата" беше ключов в борбата им за участие в плейофите, като Кевин Дюрант и компания продължават да имат амбиции за място в топ 6 в крайното подреждане, което ще им осигури директен достъп до следващата фаза на шампионата. В противен случай, ако Сънс се нареди на местата между 7-о и 10-о, тимът ще трябва да премине през play-in турнира.

Тази вечер в "Бол Арена" в Денвър гостите от Финикс само веднъж в хода на срещата бяха догонващи в резултата, като на моменти тяхната преднина достигаше 15 точки, но в други домакините съумяха да свалят разликата до само едно притежание.

В крайна сметка Сънс направиха достатъчно, за да се поздравят с крайната победа в мача, за която голямата звезда Дюрант имаше основна заслуга със своя "дабъл-дабъл" - 30 точки и 13 борби.

От другата страна голямата звезда на Денвър Никола Йокич се отчете с 22 пункта, а 18 добави Аарън Гордън.

В подреждането Финикс Сънс заема 7-ото място в Западната конференция с баланс 43-30, докато Нъгетс продължават да бъдат лидери с показатели 51-22.

Междувременно съставите на Лос Анджелис Лейкърс, Голдън Стейт Уориърс и Хюстън Рокетс също записаха успехи в битката за влизане в топ 10, което ще им даде право на участие в play-in турнира.

"Ракетите" продължиха своя възход през последните седмици и записаха десета последователна победа, надигравайки със 132:126 като гост след продължение втория във временното подреждане на Запад Оклахома Сити Тъндър. Джейлън Грийн (37 точки и 10 борби) и Амен Томпсън (25 точки и 10 борби) приключиха с "дабъл-дабъл" за Рокетс, а за домакините Джош Гиди завърши с 31.

В същото време ЛА Лейкърс спечели със 136:124 визитата си на Мемфис Гризлис за пети последователен успех в шампионата, докато Уориърс надвиха със 101:93 Орландо Меджик също далеч от дома.

Така след двубоите от изминалата вечер "езерняците", които имат и един мач изигран повече, остават на 9-ото място в Западната конференция с баланс 41-32, следвани от Голдън Стейт с показатели 38-34 и Хюстън Рокетс с 37-35.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френският институт в София организира дискусия на тема "Може ли спортът да допринесе за преодоляването на неравенствата между мъжете и жените?"
Френският институт в София организира дискусия на тема "Може ли спортът да допринесе за преодоляването на неравенствата между мъжете и жените?"
Почина бащата на убития Митко от Цалапица
Почина бащата на убития Митко от Цалапица