НОВИНИ

Фиорентина нанесе първо поражение на Милан след шоу във Флоренция

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 20.11.2021
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
фиорентина нанесе първо поражение милан шоу флоренция
Слушай новината

Отборът на Фиорентина надигра с 4:3 на своя "Артемио Франки" съставът на Милан в истински спектакъл, част от програмата на 13-ия кръг в италианската Серия "А".

По този начин "виолетовите" нанесоха първо поражение на "росонерите" през кампанията, като в същото време самите те продължиха любопитната си серия без равенства в Калчото. От началото на сезона играчите на Винченцо Италиано имат 7 победи, 6 загуби и нито един мач, завършил наравно.

Успехът изкачи тима от Флоренция до 6-то място с актив от 21 точки, колкото имат 5-ят Лацио и 7-ят Ювентус, които играха по-рано днес. Милан пък остава на върха с Наполи, но утре небесносините ще могат да се откъснат, ако не загубят срещу Интер.

Фиорентина откри резултата след четвърт час игра, когато вратарят на гостите Татарушану допусна кошмарна грешка, изпускайки топката след центриране от ъглов, а Алфред Дънкан бе на правилното място, за да вкара на опразнената врата.

В самия край на полувремето Рикардо Сапонара удвои аванса на "виолетовите", вкарвайки със страхотен фалцов изстрел от дистанция, който остави безпомощен стража на Милан.

След почивката домакините продължиха да бъдат опасни и след точно час игра стадион "Артемио Франки" избухна за трети път. Този път точен за отбора на Винченцо Италиано беше сръбската звезда Душан Влахович, за когото това беше десети гол от началото на сезона.

Въпреки този негативен развой, Милан не се предаде и само в рамките на пет минути "росонерите" се върнаха в битката. Първо, в 62-ата минута Златан Ибрахимович наказа груба неточност на Джакомо Бонавентура, а в 67-ата шведът оползотвори и отлично подаване на Тео Ернандес, за да намали резултата до 3:2.

В следващите минути обаче гостите позагубиха от инерцията си, за да се стигне до 85-та минута, когато грешка на Ернандес позволи топката да му бъде отнета от Нико Гонсалес, който я чукна към Влахович. Без никакво забавяне пък, сърбинът я прати с прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Татарушану.

До края остана време зрителите на този двубой да станат свидетели на автогол, който да оформи крайния резултат. Изстрел с глава на Ибрахимович се отби от напречната греда, след което рикошира в тялото на Лоренцо Венути, пращайки кълбото за трети път във вратата на "виолетовите".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шави започна с успех в Барселона, дузпа спаси дебюта на треньора
Шави започна с успех в Барселона, дузпа спаси дебюта на треньора
Босовете на Юнайтед не са взели решение за Солскяер след срещата
Босовете на Юнайтед не са взели решение за Солскяер след срещата