НОВИНИ

Фиорентина спря Наполи към върха в Серия "А"

фиорентина спря наполи върха серия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:33, 10.04.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Фиорентина постигна победа с 3:2 при визитата си на Наполи в двубой от 32-рия кръг на италианската Серия "А".

Гостите от Флоренция откриха резултата в 29-ата минута, когато Алфред Дънкан центрира в наказателното поле на домакините, бранител на Наполи изби с глава, топката попадна в Нико Гонсалес, който стреля от воле и прати кълбото е горния десен ъгъл на вратата, пазена от Давид Оспина.

Неаполитанци изравниха резултата в 58-ата минута. Виктор Осимен бе изведен по левия фланг и върна топката към дъгата на наказателното поле на гостите, където Дрис Мертенс стреля мигновенно с десния си крак и се разписа в долния десен ъгъл на стража Пиетро Терачано.

"Виолетовите" поведоха отново в 66-ата минута. Голмайсторът Гонсалес центрира отдясно в наказателното поле, където на втора греда Джонатан Иконе овладя и стреля по земя, за да се разпише в далечния долен ляв ъгъл на Оспина.

Фиорентина реализира и трето попадение в 72-ата минута. Кабрал се справи със съпротивата на Лоботка по левия фланг, нахлу в наказателното поле и с фалцов удар прати кълбото в долния ляв ъгъл на вратата за 3:1.

Наполи намали изоставането си в 84-ата минута, когато Марио Руи пусн високо извеждащо подаване зад гърба на отбраната към Виктор Осимен, а нападателят на домакините се разписа от воле в горния десен ъгъл на Терачано за крайното 3:2.

В класирането Наполи е трети с 66 точки, колкото има и вторият Интер, но "нерадзурите" са с мач по-малко. Фиорентина пък е седми с 53 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От специалните ни пратеници: Как се развива изборният ден във Франция?
От специалните ни пратеници: Как се развива изборният ден във Франция?
Илиана Раева: Доволна съм, много ясно видяхме къде са недостатъците ни
Илиана Раева: Доволна съм, много ясно видяхме къде са недостатъците ни