НОВИНИ

Фрайбург и Байерн Мюнхен поделиха точките в мач с четири страхотни гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:27, 01.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
фрайбург байерн мюнхен поделиха точките мач четири страхотни гола
Слушай новината

Отборите на Фрайбург и Байерн Мюнхен не се победиха и завършиха наравно 2:2 в откриващата среща от 24-ия кръг на Бундеслигата.

На "Европа-Парк Щадион" в югозападна Германия двубоят започна по-силно за домакините, които в 12-ата минута бяха много близо до това да поведат в резултата след атрактивно изпълнение на Роланд Шалай, чийто удар със задна ножица обаче се отби от напречния стълб на вратата, пазена от Мануел Нойер.

Секунди по-късно все пак феновете по трибуните избухнаха, след като капитанът Кристиан Гюнтер реализира страхотно попадение със силен изстрел от дистанция, направил безпомощен опитния страж на "баварците".

Гостите от Мюнхен отговориха в 35-ата минута чрез Матис Тел, който на свой ред отбеляза впечатляващ гол с фалцово изпълнение от границата на наказателното поле.

През второто полувреме момчетата на Томас Тухел съумяха да стигнат и до пълен обрат, който беше осигурен от Джамал Мусиала четвърт час преди края на редовното време. Юношата на мюнхенци получи топката на лявото крило и след чудесни индивидуални действия намери начин да прати кълбото за втори път във вратата на Фрайбург, носейки аванс на своя тим.

Футболистите на Кристиан Щрайх все пак не се предадоха и в 87-ата минута Лукас Хьолер отбеляза още един красив гол в срещата с ефектен удар без подготовка за крайното 2:2.

Равенството остави Байерн Мюнхен на второто място в подреждането с 54 точки, на седем зад лидера Байер Леверкузен, който е и с мач по-малко. В същото време Фрайбург заема 9-ата позиция с 30 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Късен гол донесе трите точки на Милан в дербито с Лацио, римляните доиграха срещата с 8 души
Късен гол донесе трите точки на Милан в дербито с Лацио, римляните доиграха срещата с 8 души
Инцидент с бързия влак София - Петрич
Инцидент с бързия влак София - Петрич