НОВИНИ

Фрайбург съхрани шансовете си за топ 4 след победа над Волфсбург

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:49, 20.05.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
фрайбург съхрани шансовете топ победа волфсбург
Снимка:
Слушай новината

Отборът на Фрайбург запази някакви надежди за дебютно участие в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон след домакинския си успех с 2:0 срещу Волфсбург в среща от предпоследния 33-и кръг на Бундеслигата.

По този начин момчетата на Кристиян Щрайх отново се изравниха по точки с Унион Берлин в битката за 4-ото място и са само на пункт зад 3-ия РБ Лайпциг, но последните два тима са с мач по-малко.

Загубата пък остави Волфсбург на 7-ото място с актив от 49 точки, колкото има и 6-ят Байер Леверкузен, който обаче има мач в запас. До края на сезона двата състава ще се борят за последното място, даващо право на участие в евротурнирите през следващата кампания.

На "Европа-Парк Щадион" във Фрайбург домакините взеха аванс в 71-ата минута, когато далечен удар на Кристиан Гюнтер рикошира в крака на бранител на Волфсбург и влетя неспасяемо във вратата на "вълците".

Само четири минути по-късно пък Нилс Петерсен се възползва от асистенция на Роланд Шалай и отблизо беше точен за 2:0, а малко по-късно още един гол на опитният футболист бе отменен заради нарушение след намеса на ВАР.

В добавеното време на двубоя домакините от Фрайбург останаха с 10 души след изгонването на Николас Хьофлер с директен червен картон, но въпреки това крайният резултат остана непроменен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казанлък избра своята Царица Роза (СНИМКИ)
Казанлък избра своята Царица Роза (СНИМКИ)
Ден за размисъл в Гърция преди парламентарните избори
Ден за размисъл в Гърция преди парламентарните избори