НОВИНИ

Франческо Кадеду: Щастлив съм, че винаги получавам от играчите това, което искам

франческо кадеду щастлив съм винаги получавам играчите искам
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:42, 16.02.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на волейболния Дея спорт Бургас Франческо Кадеду определи като "заслужена" наградата на неговия тим за отбор №1 на месец януари, след като бургазлии триумфираха в турнира за Купата на България.

По време на награждаването днес старши треньорът сподели, че неговите състезатели заслужават подобно признание всеки един месец, тъй като полагат огромни усилия по време на всяка тренировка.

"Мисля, че е заслужена наградата за януари, защото занесохме една купа у дома, която е първа и затова е много ценна. Моят отбор и състезателите заслужават първото място всеки месец, защото знам както правят всеки ден на тренировка. Това, което искам от тях винаги го получавам и мога само да бъда щастлив. Затова продължаваме напред. В отбора има различни играчи, едни са от скоро, а други по отдавна, но целта е една и съща. Не е мистерия, че понякога се ядосвам, но да тренирам отбор не е лесно. Като в едно семейство има и любор и караници, но накрая остават два варианта - или да разрушиш всичко или да продължиш напред. Ние като клуб, отбор, решихме да продължим напред и се надявам да станем №1 за април или май, когато приключи първенството", коментира Кадеду.

Италианският специалист се върна и няколко седмици назад, за да разясни малко повече за ситуацията, в който той обяви, че напуска Дея, но след среща с ръководството преосмисли решението си и остана в клуба.

"В отношенията, които имам с играчите, ние си вярваме един на друг за това, което се случва на игрището. Извън спорта всеки си има друг живот, семейство... Тогава аз исках да изясня нещата с играчите, направихме го, както го правя със сина си, когато иска нещо или аз искам нещо той да направи. Не може да има просто едно лидерство в един клуб. Тези 13 месеца тук съм чувал много позитивни неща за играчите. Но понякога избухвам, защото като италианец съм много емоционален. В крайна сметка всички разбраха това, което казах", заяви Франческо Кадеду

По време на днешната пресконференция наставникът на Дея говори още и за голямото дерби срещу Левски София тази вечер, като уточни, че диагоналът Николай Учиков все още не е напълно готов, но все пак може да се включи в игра, докато Георги Братоев е получил проблем, заради който е пропуснал сутрешната тренировка на бургазлии с цел да бъде на линия за мача по-късно днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девойките на България до 16 г. отстъпиха на Франция в първата си среща във финалите на най-добрите осем отбора в Европа
Девойките на България до 16 г. отстъпиха на Франция в първата си среща във финалите на най-добрите осем отбора в Европа
Руски дисидент: Навални беше подложен на публична екзекуция, Путин е палач
Руски дисидент: Навални беше подложен на публична екзекуция, Путин е палач