НОВИНИ

Франция громи в мач №100 на Жиру за "петлите"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:40, 08.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Футбол
франция громи мач №100 жиру петлите

Световните шампиони направиха на пух и прах тима на Украйна, като ги победиха със 7:1 в приятелска среща, играна на "Стад дьо Франс" в Париж.

Наказателната акция на домакините започна в 9-та минута, когато Оливие Жиру стреля с глава, ударът му бе спасен, но при добавката Едуардо Камавинга отбеляза малко куриозен гол.

В 24-та минута Жиру, все пак се разписа, удвоявайки преднината на своя тим с изстрел от границата на наказателното поле. Десет минути по-късно, футболистът на Челси отбеляза втория си гол в мача, като този път се разписа с глава.

В 40-та минута кошмарът за гостите продължи, след като Миколенко си отбеляза автогол с глава след центриране от корнер.

Украинците върнах един гол в 53-та минута чрез Циганков, който се разписа от дистанция.

В 65-та минута Килиан Мбапе асистира с пета на Корентен Толисо, който току пред наказателното поле стреля моментално и вкара за 5:1.

Малко по-късно и самият Мбапе се разписа за 6:1 след комбинация с Висам Бен Йедер, а крайното 7:1 оформи Антоан Гризман, минута преди края на редовното време с изстрел от около 25 метра.

Така Франция записа пета поредна победа и натрупа самочувствие за предстоящия сблъсък с Португалия в Лигата на нациите в неделя.

За Украйна пък това бе втора поредна тежка загуба. Възпитаниците на Андрий Шевченко пък приемат Германия в събота в мач от Лигата на нациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокомисията подписа договор с "Гилиъд" за още дози Ремдесивир
Еврокомисията подписа договор с "Гилиъд" за още дози Ремдесивир
Григор Димитров няма да играе на турнира в Санкт Петербург
Григор Димитров няма да играе на турнира в Санкт Петербург