НОВИНИ

Франция и Португалия не успяха да си отбелжат в "Лигата на Нациите"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:24, 12.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
франция португалия успяха отбелжат лигата нациите

Сблъсъкът между първенците на Европа и Света не предложи очакваното зрелище и в край на сметка завърши при резултат 0:0, което бе логично с оглед на показаното и от двата отбора.

Първата по-интересна ситуация беше в 17-та минута, когато Пол Погба отклони за Антоан Гризман в наказателното поле, но футболистът на Барселона беше в положение на засада.

Малко по-късно отново тези двама играчи комбинираха, но опитът на Гризман от малък ъгъл, не представляваше трудност за вратаря Руи Патрисио.

В края на полувремето и Оливие Жиру опита късмета си, но ударът му беше крайно неточен.

През втората част Жоао Феликс опита да затрудни Лорис от далечна дистанция, но изстрелът му се превърна в лесна плячка за вратаря на Тотнъм.

В 73-та минута Португалия стигна до гол чрез Пепе, който засече центриране от пряк свободен удар, но страничният рефер, правилно, маркира засада на играча на Порто.

До края на редовното време, Пол Погба и Ренато Санчес отправиха мощни удари, които обаче бяха в обсега на двамата вратари.

Последния шанс в срещата се откри пред Кристиано Роналдо, чийто изстрел с левия крак рикошира в крака на бранител, но въпреки това бе отразен от Лорис.

Така мачът завърши без голове, което запази лидерската позиция на "мореплавателите" в група, с равни точки с Франция, но по-добра голова разлика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три полски клуба в битка за Станислав Иванов
Три полски клуба в битка за Станислав Иванов
COVID-19 може да оцелее до 28 дни върху банкноти, стъкло и стомана
COVID-19 може да оцелее до 28 дни върху банкноти, стъкло и стомана