Франция изисква негативен PCR тест и за транзитно преминаващи

от БНТ
22:37, 01.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Европа
франция изисква негативен pcr тест транзитно преминаващи
Слушай новината

Франция въведе изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR тест и за транзитно преминаващи. Според информация на централна дирекция на Гранична полиция на Френската република, изследването трябва да бъде направено в рамките на 72 часа преди пътуването.

Изискването важи за всички граждани над 11-годишна възраст, независимо дали пътуването е по суша или със самолет. При пътуване с прекачване срокът се изчислява от отпътуването на първия полет.

Изключение за представянето на PCR тест има за транспортните работници, за пограничните работници, както и за жителите на пограничните райони в радиус от 30 км. около дома им.

Припомняме на 31 януари 2021 г. Франция забрани всички пътувания до и от страни извън Европейския съюз. А при всяко влизане във Франция от страни от ЕС по въздух, море или сухопътни граници се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и чрез ел. поща на адреси: consul@ambbulgarie.fr, Embassy.Paris@mfa.bg.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мъгли и слаб дъжд днес
Мъгли и слаб дъжд днес
Отварянето на Колизеума бе отбелязано с концерт
Отварянето на Колизеума бе отбелязано с концерт