НОВИНИ

Франция обърна Испания и триумфира в Лигата на нациите

франция обърна испания триумфира лигата нациите
bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 10.10.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният шампион Франция е новият носител на трофея в Лигата на нациите след обрат над Испания с 2:1 в Милано.

Сблъсъкът между "Ла Фурия" и "петлите" бе излъчен пряко по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн в спортната секция на сайта bntnews.bg.

Отборът на Испания откри резултата на "Сан Сиро" в 64-ата минута, когато капитанът на "Ла Фурия" Серхио Бускетс пусна висок извеждащ пас към Микел Оярсабал. Полузащитникът се освободи от опеката на Дайо Упамекано, нахлу в наказателното поле на Франция и реализира в долния ляв ъгъл на Уго Лорис.

Секунди преди съставът на Луис Енрике да открие резултата, Тео Ернандес от Франция нацели горната греда на вратата, пазена от Унай Симон.

Световният шампион изравни резултата минута по-късно. Съставът на Дидие Дешан изгради добра постепенна атака отляво, в която Погба изведе М'бапе по крилото, а той продължи топката към Бензема. Нападателят на "петлите" овладя кълбото пред наказателното поле на Испания и с прекрасен диагонален фалцов изстрел разпечата вратата на Унай Симон за 1:1.

Франция успя да осъществи пълен обрат в срещата в 80-ата минута. Тео Ернандес пусна пас зад защитата на Испания към Килиан М'бапе. Ерик Гарсия се опита с шпагат да пресече подаването, но кълбото стигна до нападателя на "петлите", който нахлу в наказателното поле на испанците, финтира и промуши топката под плонжа на Симон за 1:2.

До повече попаденията в срещата така и не се стигна и по този начин Франция спечели второто издание в Лигата на нациите. За състава на Дидие Дешан това е второ международно отличие в рамките на 3 години, след като през 2018 г. спечелиха Световното първенство в Русия.

Стартови състави:

Испания: Симон, Аспиликуета, Гарсия, Лапорт, Алонсо, Гави, Бускетс, Родри, Оярсабал, Сарабия, Торес

Франция: Лорис, Павар, Кимпембе, Варан, Кунде, Тео Ернандес, Чуамени, Погба, Гризман, Мбапе, Бензема

Снимки: БГНЕС

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежите продължават
Валежите продължават
На съд заради кемпер? Българин е заплашен от екстрадиране в Гърция за трафик на мигранти
На съд заради кемпер? Българин е заплашен от екстрадиране в Гърция за трафик на мигранти