НОВИНИ

Франция проспа 45 минути, за да се събуди за обрат срещу Белгия

франция проспа минути събуди обрат белгия
bnt avatar logo
от БНТ
23:45, 07.10.2021
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Франция се класира за финала на тазгодишното издание на Лигата на нациите. Световният шампион обърна Белгия от 0:2 до 3:2 в двубой, който се игра на „Ювентус стейдиъм“ в Торино.

Играчите на Дидие Дешан буквално „проспаха“ първото полувреме, в което получиха две попадения, за да се „събудят“ след почивката и със страхотна игра да спечелят двубоя след попадения на Карим Бензема, Килиан Мбапе от дузпа и Тео Ернандес.

Във финала на Лигата на нациите Франция ще се изправи срещу Испания. "Ла фурия роха" отстрани Италия на полуфинала. Срещата е в неделя от 21.45 часа и ще можете да я наблюдавате по БНТ 3 и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Белгия беше категорично по-добрият отбор преди почивката и закономерно тимът поведе с два гола.

Играчите на Роберто Мартинес откриха в 37-ата минута. Кевин де Бройне пусна към Янник Ферейра Караско отляво по крилото, който навлезе навътре в наказателното поле, залъга защитата и реализира за 1:0.

Само 3 минути по-късно "червените дяволи" нанесоха втория си удар в срещата. Отново Кевин де Бройне пусна майсторски топката към Ромелу Лукаку, който напредна и от малък ъгъл засече майсторски за 2:0.

Световният шампион излезе преобразен след почивката. "Петлите" започнаха да атакуват мощно и да пресират съперника. Затова и закономерно тимът на Дидие Дешан стигна до гол. В 62-ата минута Килиан Мбапе открадна топката пред наказателното поле, с няколко финта преодоля защитниците на Белгия, пусна топката към Карим Бензема, който с точен удар намали резултата на 1:2.

Постоянните набези на французите доведоха до нови опасни ситуации пред вратата на Тибо Куртоа. Именно след нова атака в 67-ата минута „петлите“ получиха право да изпълнят дузпа след намеса на ВАР за нарушение на Юри Тилеманс в наказателното поле срещу Антоан Гризман. Точен от бялата точка беше Килиан Мбапе за 2:2.

В 85-ата минута Ромелу Лукаку прати топката в мрежата на Франция, но след намесата на ВАР резултатът остана 2:2 заради засада на нападателя. Само минута по-късно Пол Погба уцели гредата след изпълнение на фаул.

Тео Ернандес хвърли в екстаз феновете на "петлите" в първата минута на даденото от съдията продължение, след като с мощен диагонален удар реализира за 3:2. Именно това попадение изпрати Франция в битката за трофея, която е в неделя, 10 октомври.

Италия - Белгия ще се срещнат в мача за 3-ото място. Двубоят е от 16.00 часа по БНТ 3.

Стартови състави:

Белгия: Куртоа, Алдервeйрелд, Денайер, Вертонген, Кастан, Тилеманс, Витсел, Караско, Де Бройне, Еден Азар, Лукаку

Селекционер: Роберто Мартинес

Франция: Лорис, Кунде, Варан, Лукас Ернандес, Павар, Погба, Рабио, Тео Ернандес, Мбапе, Бензема, Гризман

Селекционер: Дидие Дешан

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъжд, бурен вятър и сняг в края на работната седмица
Дъжд, бурен вятър и сняг в края на работната седмица
Германец ще е първият съперник на Григор Димитров на Индиън Уелс
Германец ще е първият съперник на Григор Димитров на Индиън Уелс