НОВИНИ

Франция срещна трудности срещу Канада преди Евро 2024

"Петлите" показаха колебания в последната си проверка

франция срещна трудности канада евро 2024
Снимка: Equipe de France/Twitter
bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 10.06.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският национален отбор показа колебания дни преди старта на европейското първенство по футбол в Германия. Момчетата на Дидие Дешан завършиха 0:0 срещу Канада в контрола, която се изигра в Бордо.

Мачът бе по-специален за Оливие Жиру, който за последно игра с екипа на французите пред местна публика. Както е известно, той ще прекрати своята кариера в представителния тим след края на шампионата на Стария континент.

За „петлите“ това бе последен приятелски мач в подготовката им за Евро 2024. От своя страна канадците се подготвят за Копа Америка.

Домакините имаха няколко възможности да открият резултата през първото полувреме, но в крайна сметка не успя да реализират. Гостите пък действаха по-прибрано и рядко показваше нещо в предни позиции, което позволи на двата отбора да се приберат в съблекалнята при нулево равенство.

„Кленовите листа“ се оказаха по-активни при подновяването на играта и в 47-та минута удариха гредата след мощен шут на Лиъм Милър. Положенията пред канадската врата отново зачестиха, a в 83-та Килиан Мбапе падна пред наказателното поле и французите поискаха дузпа, но главният рефер замълча. В добавеното време Рандал Коло Муани и Мпабе пропуснаха да зарадват „петлите“ с победа.

Французите се намират в група D на европейското, а първият им мач ще бъде на 17 юни, когато ще срещнат Австрия. Останалите тимове в потока са Полша и Нидерландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС е първа сила в Шуменска област при преброяването на половината гласове
ДПС е първа сила в Шуменска област при преброяването на половината гласове
ДПС води в Смолян, показват временните резултати от вота
ДПС води в Смолян, показват временните резултати от вота