НОВИНИ

Французойка отстрани Олга Храмова и Йоана Илиева на Световната купа по фехтовка на сабя жени в Пловдив

Каролин Кероли се оказа непреодолимо препятствие и за двете български сабльорки, след като първо французойката спечели във втория кръг срещу Храмова, а на осминафиналите надделя и над Илиева. 

французойка отстрани олга храмова йоана илиева световната купа фехтовка сабя жени пловдив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:50, 18.05.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Двете представителки на България във втория ден на Световната купа по фехтовка на сабя жени в Пловдив – Йоана Илиева и Олга Храмова, бяха елиминирани от една и съща състезателка. Каролин Кероли се оказа непреодолимо препятствие и за двете български сабльорки, след като първо французойката спечели във втория кръг срещу Храмова, а на осминафиналите надделя и над Илиева.

Олга Храмова, която в петък премина през квалификациите, за да намери място сред най-добрите 64 в елиминационната фаза, победи в първия си дуел италианката Мартина Крисчио с 15:12. Във втората си среща обаче българката отстъпи пред Кероли с 11:15. Храмова остана 32-а в крайното подреждане.

В същото време, Йоана Илиева влезе в елиминациите по право като осма в ранглистата и стартира с изключително оспорван първи двубой срещу друга французойка - Луиз Клайн. Бронзовата медалистка от световното първенство през 2023 все пак успя да надделее с 15:11.

Във втория си дуел Илиева се справи и със съпротивата на италианката Ирене Веки с 15:9. Така в битка за място на четвъртфиналите българката срещна Каролин Кероли, която показа по-добра концентрация в края на дуела и успя да измъкне победата с 15:12. Така най-добрата българска фехтовачка завърши на 11-а позиция в крайното класиране.

Световната купа по фехтовка на сабя жени в Пловдив, събра най-добрите сабльорки в света, начело с първите десет в световната ранглиста.

Утре състезанието продължава с отборната надпревара, в което ще участват 16 тима. Българският отбор в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова се изправя в първия си двубой срещу Испания в 9:00 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луис Енрике: Мец са много добри на контраатака
Луис Енрике: Мец са много добри на контраатака
Председателят на СОС: Напът сме да загубим Симеоновския лифт
Председателят на СОС: Напът сме да загубим Симеоновския лифт