НОВИНИ

Фрегата остава на върха в мъжкото първенство по хандбал на България след четвъртия кръг

Защитаващият титлата си Локомотив (Горна Оряховица) пък надделя над гостуващия носител на националната купа Шумен 61 с 28:24 (13:8) в дербито на кръга.

Хандбал
Снимка: Пиксабей
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:50, 19.10.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Фрегата остава лидер във временното класиране с пълен актив от 8 точки, пред Локомотив със 7, Осъм и Шумен 61 с по 4 точки и по един мач по-малко, НСА с 4 точки и мач повече, Левски и Чардафон също с по 4, Спартак с 3, Добруджа и Пирин 64 с по 2 и Раховец 2008 с 0.

Защитаващият титлата си Локомотив (Горна Оряховица) надделя над гостуващия носител на националната купа Шумен 61 с 28:24 (13:8) в дербито на четвъртия кръг от първенството на България по хандбал за мъже.

Двубоят беше повторение на миналогодишния финал за титлата, в който "железничарите" надделяха в три мача, за да спечелят за първи път в историята си златните отличия в "А" РХГ.

Шампионите направиха силно начало в "ОЗК Арена Бяла" и успяха да поведат със 7:2, като се представиха много солидно в защита, допускайки едва два гола за 17 минути.

До почивката двубоят продължи равностойно, както и през втората част, макар че в 48-ата минута авансът на локомотивци достигна до 22:16. В последствие Шумен заигра по-активно и след пет минути намали до 21:24, но за повече нямаше сили и допусна първа загуба в шампионата.

С успеха "черно-белите" събраха 7 точки и останаха на втората позиция след лидера Фрегата, който е с пълен актив от 8 пункта, след като спечели срещу гостуващия Левски с 33:25 (17:6).

Двубоят в Бургас започна относително равностойно, като след десетина минути домакините водеха само с 8:5, но до почивката те допуснаха само едно попадение, а вкараха цели девет, с което дръпнаха със 17:6 и до голяма степен предрешиха срещата. След почивката гостите успяха да се противопоставят по-добре, но разликата беше голяма и не успяха да я съкратят съществено.

Новакът Пирин 64 (Гоце Делчев) спечели дебютна победа за сезона и взе първи точки след 32:29 (13:12) над гостуващия Добруджа.

С много силно второ полувреме Спартак (Варна) разгроми друг новак Раховец 08 с 40:18 (18:11) като гост и също записа първи успех в кампанията, но има 3 точки в актива си. Горнооряховци останаха на дъното единствени без актив след четири изиграни мача.

С гол в самия край от 7-метров наказателен успех Чардафон (Габрово) надделя над гостуващия НСА в много оспорван сблъсък с 28:27 (10:11).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германският канцлер посети Турция и обсъди с Ердоган миграцията и Близкия изток
Германският канцлер посети Турция и обсъди с Ердоган миграцията и Близкия изток