НОВИНИ

Футболисти от родния елит станаха магистри по Спортен мениджмънт

илко пиргов мен чест облека националната фланелка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:59, 14.01.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Братята Илко и Димитър Пиргови, които се подвизават в отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 станаха магистри по Спортен мениджмънт.

Двамата се явиха успешно на държавен изпит в Националната спортна академия „Васил Левски“ и завършиха магистърската програма в катедра „Мениджмънт и история на спорта“.

Новината бе отразена и на клубния сайт на ЦСКА 1948. Ето и цялото изявление:

Бранителят на „армейците“ се яви успешно на държавен изпит в Националната спортна академия „Васил Левски“ и завърши магистърската програма в катедра „Мениджмънт и история на спорта“.

Любопитен факт е, че ръководител на катедра „Мениджмънт и история на спорта“ е главният методист на ЦСКА проф. Бисер Цолов, който остана доволен от знанията и старанието на Пиргов по време на държавния изпит, а и в течение на цялата магистърска програма.

Опитният стълб в отбраната на „червените“ завърши заедно със своя брат – вратаря на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов, който също вече е магистър по Спортен мениджмънт.

ЦСКА поздравява братя Пиргови за академичното постижение и им пожелава още много успехи и поводи за гордост на терена и извън него!

Проф. Бисер Цолов лично сподели снимка с част от студентите си и конкретно с братята Димитър Пиргов и Илко Пиргов в профила си във Facebook, като написа:

„Днес, в изключително трудно време, ТЕ завършиха успешно обучението си в магистърската степен по "Спортен мениджмънт" в НСА "В. Левски". Млади хора от практиката - футбола, волейбола, леката атлетика, конния спорт, училищното физическо възпитание и пр., които показаха на държавния си изпит високо ниво на подготвеност - Ася Бъчварова, Илко Пиргов, Димитър Пиргов, Васил Петков, Гордан Люцканов, Виктория Блатска, Йоанис Делизисис, Галина Гочева, Стефан Иванов, Аспарух Василев, Вяра Ангелова, Виктор Мутафчиев, Никола Ляпчев, Теофил Теофилов, Ленарт Алиев, Красина Кръстева. За нас преподавателите от катедра "Мениджмънт и история на спорта бе удоволствие да работим с такива студенти. С тях и многото като тях българският спорт има бъдеще. На добър час!“

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват ли се зелени сертификати в моловете?
Проверяват ли се зелени сертификати в моловете?
Лорер: Ще получим първите средства по Плана за възстановяване през лятото
Лорер: Ще получим първите средства по Плана за възстановяване през лятото