НОВИНИ

Футболният приятел, който всеки иска да има – момчето с 48 бири

футболният приятел всеки иска ndash момчето бири
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 19.10.2021
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Една снимка стана изключително популярна във футболните форуми и социални мрежи през уикенда.

Млад футболен привърженик се превърна в своеобразен рекордьор по пренасяне на бира, след като беше „изловен“ да се разхожда между седалките на стадиона с впечатляващ брой чаши.

Фенът на Твенте Кристиан Ротгеринг вече е истинска местна знаменитост. Снимките в социалните мрежи го направиха популярен не само у дома, но и в цяла Европа. Все пак има защо. Кристиан беше решил да се погрижи за своите приятели, пренасяйки на стадион "Де Гролс Весте" цели 48 бири.

Всеки, който е опитвал това упражнение поне веднъж в живота си, знае колко трудно е да опазиш от разливане бирите, изкачвайки се по стръмните стълби на съоръжението. В обичайна ситуация, човек пренася по една, две, три, най-много четири чаши с пиво. Но… Не и 48.

23-годишният младеж хвана цели пет подноса с бира, подредени един върху друг. И успя да премине с лекота през стадиона.

След като се превърна в сензация, той веднага беше открит от медиите в Англия. Впечатлени от уменията на Кристиан Ротгеринг, журналистите от „The Sun” го потърсиха, за да обясни необичайната ситуация.

„Винаги ходя на мачове с група приятели и всеки път някой от нас има задачата да осигурява бирите. Този ​​път дойде моят ред. Не ми се искаше да ходя през цялото време напред-назад до бара. Затова реших да взема всичко наведнъж“, сподели Кристиан Ротгеринг.

Фенът на Твенте пренесе таблите по стълбите успешно, но самият той разкри, че негов приятел е успял да се справи и с повече от 48 бири.

„Но това не е рекорд - приятелят ми Йохен преди време успя да донесе 50 бири наведнъж“, разкри Кристиан.

Привърженикът на Твенте сега се радва на особена популярност.

„Получих над 300 покани за приятелство в „Инстаграм“. Гледах телевизия в неделя, имаше футболен обзор и след него телефонът ми просто избухна“, разказва с усмивка нидерландският привърженик.

Със сигурност всеки футболен фен мечтае за приятел като Кристиан Ротгеринг. Това е момчето, което бихте искали да е заедно с вас вечер навън, защото не само ще измине определено разстояние от точка "А" до точка "Б" с голямо количество бира, но и ще гарантира тя да достигне до вас с минимални жертви.

Трябва да се отбележи, че тези 48 бири са били наистина необходими на Кристиан и неговите приятели на трибуните, защото Твенте остана с човек по-малко и не спечели въпросния мач. Твенте завърши 1:1 срещу Вилем II в двубоя от местния шампионат.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издадоха стотици предписания за неспазване на мерките
Издадоха стотици предписания за неспазване на мерките
Международен ден за борба с рака на гърдата - розови балони ще полетят над София
Международен ден за борба с рака на гърдата - розови балони ще полетят над София