НОВИНИ

Гаел Монфис е първият финалист на Sofia Open 2021

гаел монфис първият финалист sofia open 2021
Снимка: Sofia Open 2021
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 02.10.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският тенисист Гаел Монфис се класира за финала на Sofia Open 2021. В мач с две лица, 35-годишният французин се наложи със 7:5, 6:0 над американеца Маркос Хирон.

Изключително равностоен първи сет беше гарниран с еднопосочен трафик през втория и след 65 минути игра Монфис се поздрави с успеха.

В неделя Гаел Монфис ще излезе на първия си финал в София и ще опита да спечели 11-та титла. Неговият съперник ще бъде определен от дуела между Яник Синер (Италия, №1) и Филип Краинович (Сърбия №5 ). За последно французинът стана шампион на турнира в зала в Ротердам миналата година.

Двубоят започна със сравнително бързи сервис-геймове, като двамата взимаха лесно подаванията си до петия гейм, когато Хирон стигна до точка за пробив, която реализира след форхенд в аут на Монфис. Французинът далеч не се предаде и на свой ред заигра на върха на риска, което му донесе желания брейк в осмия гейм и изравняване – 4:4. Когато сервира за място в тайбрек, Хирон успя да отрази два сетбола, но при третия капитулира.

През втората част срещата бе коренно различна. Драматичната развръзка на първия сет явно повлия негативно на емоциите на Хирон, който не успя да вземе дори гейм.

Американецът, все пак, има от какво да е доволен от седмицата си в София, тъй като за него това беше първо участие на полуфинал в турнир от световния тур.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина дългогодишният оператор в БНТ Константин Терзиев
Почина дългогодишният оператор в БНТ Константин Терзиев
ЦСКА без най-силното си оръжие срещу Царско село
ЦСКА без най-силното си оръжие срещу Царско село