НОВИНИ

Гълъб Донев: Правителството е направило необходимото за осигуряване на газовите доставки за училищата

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 15.09.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Още
Слушай новината

Правителството е направило всичко необходимо да осигури газовите доставки с нужните количества за страната през целия отоплителен сезон, така че училищата да не останат на студено и тъмно, да има достатъчно газ и горива, които използват. Това каза министър-председателят Гълъб Донев, който откри новата учебна година в столичното 60-о ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, чийто възпитаник е бил.

Ще осигурим нормално присъствие и нормален учебен процес във всички училища в страната, за да не отклоняваме децата от присъствената форма на обучение, да не бъдат смесени форми - присъствено и дистанционно, каза той.

Премиерът отказа да отговаря на въпроси, които не са свързани с първия учебен ден, като разговорите с "Газпром".

Все пак каза, че усилията на правителството са да осигури достатъчно доставки на горива, на газ от всички възможни източници и е диверсифицирало 100% доставките, източниците и пътищата на доставки, за да се гарантира, че училищата, детските градини и ясли, болниците няма да останат на тъмно и студено.

Преди да говори пред журналистите той отправи приветствие към учениците, учителите и родителите в рамките на тържеството, след което влезе в класните стаи с първокласниците, за да им пожелае лично на добър час и успех.

Не отговори дали би се съгласил да остане служебен премиер, ако след изборите няма кабинет. Заяви, че България оттук нататък ще се управлява от коалиционни споразумения. "Нека политиците, които участват в предизборната кампания, да протегнат към себе си ръка с мисъл и разум, за да решат споровете, които имат, така че България да има редовно правителство и да гарантира сигурността", каза Гълъб Донев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди се редиха на опашка през нощта, за да се поклонят пред тленните останки на кралицата
Хиляди се редиха на опашка през нощта, за да се поклонят пред тленните останки на кралицата
Еднократна помощ за ученици е отпусната на близо 60 000 семейства
Еднократна помощ за ученици е отпусната на близо 60 000 семейства