НОВИНИ

Гара Дембеле: В Левски ми правиха вливания, но допинг тестовете бяха отрицателни

топка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:52, 10.11.2021
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият нападател на Левски Гара Дембеле направи интересни разкрития в документален филм на Екип. Голмайсторът разказва, че е бил подложен на вливания по време на престоя си в България, а след като е пристигнал в Германия се е оказало, че тялото му има забранени според немските стандарти вещества.

Дембеле участва във филма „Разбити съдби“, в който разказва за сложната си кариера. Напуска Оксер, а след това не е му се получават пробите в Ливърпул, тъй като в тялото му са открити следи от канабис. Следва арестуване в Рим, след като е обвинен в опит за изнасилване, но после е оправдан. Прави изключителен сезон в Левски през 2010-2011 година, когато вкарва 37 гола в 39 мача. Именно в България обаче открива изненадващи методи прилагани в клуба, съобщава dsport.

„В България, с края на всеки мач от Лига Европа, имахме вливания. Имаше медицинска сестра с бяла престилка. Свалях бутонките си и ти правят вливания, защото предстояха други мачове, след два или три дни. Нямам идея какво ни инжектираха“, казва Гара Дембеле. „Единственото, което мога да гарантирам е, че когато подписах в Германия, в тялото ми имаше субстанции, които не бяха позволени в там. Всъщност, когато пристигнах в Германия бях с допинг. Имах някакви хормони, не знам. От друга страна на мачовете през уикенда, в България, всеки път бях на допинг тест. Давах проба с урина, но очевидно тогава нямаше нищо притеснително“, казва Дембеле.

"Всъщност има такива моменти. Зинедин Зидан започва да взема креатин при заминаването си за Италия, а във Франция това не е позволено. Той придоби мускулна маса и се разви“, разсъждава Дембеле.

Нападателят казва, че е нямал избор за преминаването си от Левски във Фрайбург, тъй като немците са платили доста пари за него. Той обаче говори и за медикаментите, които са използвани в Германия. „В Германия имах малка кутия. Имаше моя номер 11 на нея с около десет хапчета, които трябваше да взимам след тренировките. Дори не знаех какво е. Имаше огромни хапчета, които засядаха в гърлото ми. Ако не ги вземеш, ще имаш глоба. Гледаме футбол по телевизията, но когато си вътре, това е сложна среда“, завършва играчът.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с първа европейска титла от първенството за кадети по кикбокс
България с първа европейска титла от първенството за кадети по кикбокс
"Булгаргаз" прогнозира цената на природния газ през януари 2022 г. да се задържи
"Булгаргаз" прогнозира цената на природния газ през януари 2022 г. да се задържи