НОВИНИ

Гърция отвори фризьорските салони и книжарниците

гърция отвори фризьорските салони книжарниците
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:10, 14.12.2020
Чете се за: 00:42 мин.
По света
Слушай новината

В Гърция днес отвориха фризьорските салони и книжарниците. Останалите търговски обекти остават затворени до началото на януари. В сила остава забраната да се напуска района по местоживеене, а навън се излиза само по необходимост и със SMS.

Властите в Гърция леко облекчават мерките от днес, като позволиха да отворят само фризьорските салони и книжарници. Разрешено е в тях да влиза само по един клиент.

Започнаха от сутринта проверки за маски и дистанция в тях.

Епидемиолозите, както и правителството, апелират за стриктно прилагане на наложените ограничения през празниците. Практически пътуването и събирането на роднини е невъзможно при забраната за напускане на района по местоживеене и вечерния час от 22 до 5 часа.

Търговските магазини работят само с поръчки по интернет, което според търговската камара води до загуба на приходи от около 3 милиарда евро.

"Коледа без събиране на приятели и роднини", категорични са от щаба за контрол по разпространение на заразата.

Намалиха от 10 на 3 дни задължителната карантина за влизащите в Гърция, защото всички влизащи в страната представят отрицателен тест на границата, където също им се прави бърз тест за проверка.

Втори месец са в сила строгите мерки, което доведе за спад на заразените и тежките случаи, но съществува риск при неспазване на указанията за празниците, през януари карантината да продължи, предупреждават лекарите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев: Целта си остава топ 6
Илиан Илиев: Целта си остава топ 6
Станислав Генчев: Лудогорец е далеч от желаната форма
Станислав Генчев: Лудогорец е далеч от желаната форма