НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Трябва да отидем непобедени на финалите

"Играхме наистина добре и искаме да завършим квалификациите силно", коментира специалистът

гарет саутгейт първата цел постигната започва сериозната работа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:30, 18.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на английския национален отбор Гарет Саутгейт иска "трите лъва" да запазят набраната инерция и да продължат серията си без поражение и на финалите на Евро 2024.

В петък англичаните победиха Малта с 2:0 у дома и очакват жребия за груповата фаза на Европейското първенство, който ще се проведе на 2 декември.

"Играхме наистина добре и искаме да завършим квалификациите силно. Това трябва да бъде нашата цел. Трябва да отидем непобедени на финалите и да опитаме да продължим тази серия и в Германия. Предстоят ни трудни мачове, в които не може да търсим равенства. Няма значение, че ще бъдем далеч от "Уембли", заяви Саутгейт пред медиите в събота, цитиран от световните агенции.

Последната загуба за Англия беше през миналия декември с 1:2 срещу Франция на четвъртфиналите на Мондиал 2022 в Катар. "Трите лъва" ще срещнат Белгия и Бразилия в Лондон по време на подготовката си за финалите на Евро 2024 в Германия.

"Сега ще ни бъде доста трудно, защото футболистите вече играят много тежък сезон на клубно ниво, а ние сме се класирали. Обръщаме специално внимание на физическото състояние на играчите. Ще направим необходимите смени, защото разполагаме със свежите смени, които са ни необходими в момента. Надявам се да нямаме проблеми с контузии. Длъжни сме сега отново да намерим правилния баланс", каза още английският специалист.

В понеделник англичаните ще гостуват на Република Северна Македония в Скопие в последния си двубой от евроквалификациите. В първи двубой между двата отбора англичаните спечелиха у дома със 7:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неочаквано: Уволниха директора на компанията, създала ChatGPT
Неочаквано: Уволниха директора на компанията, създала ChatGPT
Паднала мазилка, счупени дървета и премазани автомобили заради силния вятър в страната
Паднала мазилка, счупени дървета и премазани автомобили заради силния вятър в страната