НОВИНИ

Гари Невил: Време е за продажбата на Манчестър Юнайтед

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:57, 04.05.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
гари невил време продажбата манчестър юнайтед

Бившият бранител на "червените дяволи" и настоящ анализатор на Sky Sports изрази мнение, че е дошъл моментът за това клуба да смени собствеността си.

Изказването на бившия капитан на Юнайтед идва само два дни, след като привържениците на тима организираха протест срещу собствениците на клуба, като дори нахлуха на стадиона и терена.

Това в край на сметка доведе и до отлагането на дербито между Манчестър Юнайтед и Ливърпул, което по план трябваше да бъде гвоздеят в програмата на 34-ия кръг на Висшата Лига.

Напълно очаквано, от ръководството на Висшата Лига излязоха с позиция по случая: "Феновете разполагат с множество канали, по които могат да направят публично достояние своето мнение, но стореното от една малка група от тях няма оправдание".

Самият Гари Невил пък призова всички фенове в Англия да се обединят, защото в противен случай съдбата на футболът на Острова е поставена под въпрос.

"Всичко това е следствие на решението на собствениците от преди две седмици. Голяма част от феновете вече не им вярват, а други дори ги презират. Всички фенове трябва да се обединят и да застанат зад това, което тези на Юнайтед направиха в неделя, защото бъдещето на футбола в Англия е застрашено. Не бива да забравяме какво се случи преди две седмици. Те опитаха да се изолират в затворен турнир, което щеше да бъде огромен удар по всеки друг клуб в страната. Тези клубове искаха да вземат всичките пари и да разрушат пирамидата на изкачване и изпадане. Това е непростимо.

Не можеш да накараш някой да продаде футболен клуб насила, а и Глейзър са показвали в миналото, че са упорити. Понякога обаче идва момент, в който можеш да изкараш цяло състояние от продажба. Може би следващите собственици няма да се справят по-добре с управлението на Юнайтед, но продажбата в момента е най-правилното нещо".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурите се понижават, чувствително захлаждане по Черноморието
Температурите се понижават, чувствително захлаждане по Черноморието
Трагедия в Мексико: 20 са вече жертвите, сред които деца, при срутването на надлез на метрото
Трагедия в Мексико: 20 са вече жертвите, сред които деца, при срутването на надлез на метрото