НОВИНИ

Газопровод се спука в близост до болнично заведение в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Мариела Хубинова
12:22, 07.04.2024
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

Спукан газопровод в близост до болнично заведение вдигна на крак пожарната и полицията в Пловдив.

Среднощната авария притесни живеещите в квартал „Кючук Париж". Малко след 10.00 часа снощи хората чули силен шум, а в последствие усетили и остра миризма.

Среднощна авария притесни живеещите в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Малко след 22.00 ч. хората чули силен шум, а в последствие усетили и задушлива миризма. Спукан газопровод в близост до болнично заведение вдигна на крак пожарната и полицията.

Аварията е била отстранена в ранните часове на деня. Екипите на газопреносната компания са работили при тежки условия, защото зоната е разкопана и се извършва мащабен ремонт на ВиК мрежата. И все пак, спуканата тръба е била заварена след 3 ч. тази сутрин и в момента газоподаването е възстановено. Най-силно свистещия шум е бил чут от пациентите в Онкодиспансера, който се намира на 20 метра от тръбите.

Повечето от пациентите в онкологичния диспанер били по терасите, заради топлото време. След като персоналът чул силното свистене веднага започнал да предупреждава хората да затворят прозорците на стаите. Подаден е сигнал и на тел. 112.

"Изведнъж шума беше силен, не може да се опише, все едно сте на война. Страхотен шум. И не знаехме какво става и после почна да мирише. Нямаше паника. Персоналът мина, сестри, лекари, предупредиха ни, реагираха много адекватно", сподели Боряна Гъркова.

"Като замириса на газ, се раззвъняхме на телефон 112. Общо взето вятърът беше от тази посока и хората от блоковете го усетиха първи. Там е било по-критично", каза Николай Пеев.

На място веднага пристигнали екипи на пожарната и полицията, както и на фирмата доставчик на газ. След 20 минути газоподаването било спряно. Не се е наложила евакуация на пациентите в болницата.

"Аварията се е получила от отклонение от главната тръба към онкодиспансера. Най-вероятно тъй като е открита тръбата става слабо място, или от налягането или от паднал камък, пръст. Не е ясно точно", разказа кметът на район Южен Атанас Кунчев.

По бул. „Александър Стамболийски“ вече втора година се извършва ремонт на подземната инфраструктура и подмяна на цялата ВиК мрежа. След отстраняването на аварията в 3.30 ч. сутринта днес на мястото строителните дейности продължиха.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Илиев и Емил Спасов споделиха очакванията си преди дербито между Левски и ЦСКА
Георги Илиев и Емил Спасов споделиха очакванията си преди дербито между Левски и ЦСКА
Спортни новини 07.04.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 07.04.2024 г., 12:20 ч.