НОВИНИ

Генчев: Амбициите на Локомотив (София) са големи, условията за работа са перфектни

генчев взехме поука последния мач софия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 06.06.2022
Чете се за: 05:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев изведе новия си тим за първа тренировка от летния подготвителен лагер преди началото на новия футболен сезон в България.

"Основната цел е да изградим добър отбор, с който всички да се съобразяват. Мястото на Локомотив (София) е в по-предни позиции. Не искам да виждам отбора да се бори за оставане в елита, защото това е отбор с традиции, който трябва да налага добър и респектиращ стил на игра. Колкото по-напред се класираме, толкова по-добре. Убеден съм, че ще бъдем по-напред през новия сезон", започна наставникът на "червено-черните".

Генчев разкри, че основната причина да поема Локомотив (София) са амбициите на тима и условията за работа, които според него са перфектни за един млад специалист.

"Предложението на Локомотив дойде в един много добър момент за мен. Това е отбор с големи традиции в българския футбол. Проектът тук е доста сериозен, условията за работа са повече от добри. Собственикът прави всичко възможно отборът да се развива и като селекция, и като база. Условията тук са перфектни за работа за един млад специалист като мен. Надявам се да се отплатя за доверието", каза той.

Бившият треньор на Лудогорец разкри, че засега единственото ново попълнение на столичните "железничари" е бразилското крило Карлос Франса, а Селсо Рапосо все още е в клуба, но закъснява за подготовката, тъй като не се е завърнал от родината си.

"Към днешна дата има само един нов футболист, който е подписал – бразилецът Карлос Франса. Той пристигна в България преди броени часове и ще вземе участие в днешната тренировка. Играе като крило и ще бъде от изключителна помощ за нашия отбор. Надявам се до края на седмицата да успеем да реализираме още няколко входящи трансфера. Селсо Рапосо закъснява и ще бъде глобен за това нещо, защото не е освободен от клуба", добави специалистът.

Старши-треньорът на столичани разкри, че тимът търси да се подсили във всички позиции - дефанзивни и офанзивни.

"Централните защитници, които ни напускат, ще бъдат голяма липса, тъй като не е лесно в толкова кратък период да се намерят качествени футболисти, които да паснат на отбора. Трудно може да се намери добър централен защитник в съвременния футбол. Там изпитваме най-големи затруднения към момента. Също така търсим и офанзивни футболисти на всяка една позиция. Привлякохме вече един, надявам се да привлечем поне още двама играчи в предни позиции, за да имаме по-голяма вариативност и креативност", каза още Генчев.

Бившият футболист заяви, че Локомотив няма да привлича играчи под наем и добави, че предпочита новите попълнения да са българи, тъй като адаптацията им в тима ще бъде по-лесна. Той разкри, че тимът иска да привлече свободни трансфери.

"Под наем няма да взимаме футболисти. Все пак Локомотив е сериозно име, така че всеки футболист, който дойде ще бъде наш с договор. Предпочитам новите футболисти да са българи, тъй като адаптацията е много по-лесна, но пазарът е изключително стеснен. Много малко са българските футболисти, които можем да привлечем със свободен трансфер", каза младият наставник.

Генчев сподели, че ще даде шанс за юношите на клуба да се докажат в представителния тим.

До четвъртък ще тренираме в София, а след това ще бъдем на лагер в Трявна до 17 юни, като на 18 юни е първата контрола на нашия стадион срещу Литекс. Общо четирима юноши ще тренират с нас. От тях си зависи дали ще получат своя шанс за изява. Аз обичам да работя с млади футболисти, винаги съм им давал поле за изява", завърши Станислав Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-малко валежи във вторник
По-малко валежи във вторник
Вучич след отмененото посещение на Лавров: Срещу Сърбия са насочени организирани атаки
Вучич след отмененото посещение на Лавров: Срещу Сърбия са насочени организирани атаки