НОВИНИ

Генчев: Представихме се на добро ниво, равенството е справедливо

генчев представихме добро ниво равенството справедливо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 10.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев заяви, че е доволен от представянето на своите футболисти и нулевото равенство на неговия тим като гост на Ботев Пловдив в първия мач от 19-ия кръг на Първа лига е справедлив резултат.

„Мисля, че се представихме на добро ниво. Условията бяха тежки и за двата отбора. Имаше много дълга почивка между двете полувремена – нещо доста нетипично. Заради дългата пауза теренът замръзна и най-хубавото е, че нямаме контузени състезатели. Получи се хубав мач с положения и пред двете врати и считам, че резултатът е справедлив“, започна Генчев.

„Беше неприятно за футболистите да се получи толкова дълга пауза между полувремената. Трябваше да загряват наново, температурите паднаха още и беше много трудно да се играе“, допълни наставникът на Локомотив София.

Старши треньорът на столичния тим призна, че е извлякъл позитиви от познанството между неговия помощник Живко Миланов и треньора на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар.

„Винаги е добре, когато познаваш един треньор и неговите методи и изисквания. Успяхме по време на подготовката да разузнаем добре съперника, който има нов начин на игра, но това, че го познавахме, ни помогна много. Трансферите, които направихме по време на зимната пауза, бяха с цел да засилим конкуренцията в отбора. В следващия кръг срещу Септември излизаме за победа, те са след нас в класирането и това изглежда като задължителна победа за нас, но отборът им има голямо подобрение и не трябва да ги подценяваме“, завърши Станислав Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Лечева: Левски и ЦСКА се доближават до процедури за концесии на клубните си стадиони
Весела Лечева: Левски и ЦСКА се доближават до процедури за концесии на клубните си стадиони
Балтазар: Това бе специфичен мач, дългата пауза между полувремената наруши ритъма ни
Балтазар: Това бе специфичен мач, дългата пауза между полувремената наруши ритъма ни