НОВИНИ

Георги Дерменджиев: Лудогорец се приближава към оптималната си форма

Георги Дерменджиев: Лудогорец се приближава към оптималната си форма
bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 05.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори на пресконференцията в Баку преди гостуването на “орлите” на Карабах (Агдам). Първият мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига е утре (вторник, 6-и август) от 19:00 часа на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку.

"Отборът е в добро настроение и мисля, че сме готови за мача. Лудогорец се приближава много до оптималната си форма. Карабах също игра мач, в който не взеха участие основните му играчи. Искаме да направим добър турнирен резултат, за да имаме възможността в Разград да завършим това, което сме започнали“, заяви треньорът на "орлите".

Той коментира и очакванията за пълни трибуни в гостуването на Карабах.

"Лудогорец винаги е играл добре, когато трибуните са били пълни, независимо кой отбор е бил подкрепян", подчерта специалистът.

След това Дерменджиев говори за колегата си Гурбан Гурбанов, който постигна много сериозни успехи с местния клуб. Под негово ръководство Карабах стана първият местен клуб, който достигна до осминафинал в европейските клубни турнири. През пролетта на тази година те бяха спрени от Байер (Леверкузен) на осминафинал в Лига Европа.

"Аз винаги съм го ценял като треньор. За един отбор е по-добре, когато треньорът работи по-дълго време и възможността да изложи своите идеи. Гурбанов го прави много добре и виждам, че освен че отборът е шампион, се представя добре и в евротурнирите“, каза Дерменджиев.

"Искаме да вървим стъпка по стъпка. Нека завърши този мач и оттам вече ще мислим за Динамо (Загреб)", каза Дерменджиев за жребия, който се тегли днес в централата на УЕФА в Нион. Лудогорци ще спорят с Динамо (Загреб), ако отстранят Карабах, в директен мач за влизане в групите на Шампионската лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България стартира с убедителна победа над Швеция на еврошампионата по волейбол за жени под 20 г.
България стартира с убедителна победа над Швеция на еврошампионата по волейбол за жени под 20 г.