НОВИНИ

Георги Дерменджиев: Очаквам добър мач срещу ЦСКА пред много публика

Старши треньорът на Лудогорец се надява възпитаниците му да подходят към мача с ЦСКА с разум, а не с емоция

Георги Дерменджиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 10.05.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът Георги Дерменджиев призова футболистите на Лудогорец да играят умно срещу ЦСКА, а не емоционално.

Разградчани са само на една точка от 13-ата си титла на България, която може да дойде в двубой срещу най-сериозния съперник в последните години в лицето на "червените".

"Докато не си свършим работа, нищо не можем да кажем. Ще изчакаме да се изиграе този мач и се надявам той да е добър. Трябва да бъдем умни, а не емоционални. Очаквам противникът да бъде мотивиран и да иска да докаже себе си, но ние сме готови за това", заяви той на пресконференция преди мача.

Наставникът отличи и работата на Стамен Белчев в ЦСКА.

"Всички са в добра кондиция и чакаме мача. Имаме си определен стил на игра и ще се придържаме към него. Със сигурност ще търсим победа. Стамен Белчев е добър треньор, но той е там съвсем от скоро. Може би ще му трябва време да вкара своята идея. Въпреки всичко - аз виждам промяна", допълни специалистът.

Дерменджиев разкри, че в Лудогорец не са планирали нещо специално за футболистите и феновете при точка или повече срещу ЦСКА-София, което ще бъде равносилно на титла. Треньорът заяви, че противното ще бъде неуважително към съперника.

"Имаме респект към противника и заради това нямаме предварителна подготовка за награждаване и за празнуване", категоричен е Дерменджиев.

Лудогорец има два ключови мача до края на сезона - евентуален шампионски срещу ЦСКА в събота и финал за Купата на България срещу Ботев Пловдив на 15 май. Капитанът Антон Недялков заяви, че разградчани са в добро настроение и са мотивирани за важните двубои през следващите пет дни.

"Настроението в отбора е много добро. Готвим се за сериозен мач, имаме доста работа да свършим. Предстоят ни два много важни двубоя - срещу ЦСКА и за Купата на България срещу Ботев. Готови сме да покажем добро лице. Мотивирани сме срещу всеки отбор, независимо срещу кого играем. Утре може би ще бъде малко по-различно и малко по-сладко от друг път", заяви Недялков на пресконференцията преди срещата с "червените".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив започнаха Кирило-Методиевите дни
В Пловдив започнаха Кирило-Методиевите дни
След наводнението: 10 домакинства от видинското село Делейна са поискали помощ
След наводнението: 10 домакинства от видинското село Делейна са поискали помощ