НОВИНИ

Георги Дерменджиев ще замени Ивайло Петев начело на Лудогорец

Днешното занимание е било водено от Иван Цветков и Светослав Дяков.

георги дерменджиев замени ивайло петев начело лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
15:25, 23.10.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Георги Дерменджиев ще се завърне в Лудогорец като старши треньор, съобщава БТА.

Дерменджиев наследява Ивайло Петев начело на орлите и по този начин той се завръща след 6 години. От досегашния треньорски щаб си тръгват и голяма част от асистентите на Петев, като остава Светослав Дяков.

Лудогорец (Разград) завърши вчера 0:0 като гост на Арда (Кърджали) в 14-ия кръг на Първа лига и изостава на 6 точки от върха. Отделно от това, лудогорци имат и два мача, които могат да ги изстрелят наравно с лидера Локомотив (Пловдив). Но пропуснатата победа в Кърджали не е основната причина за треньорската смяна.

Недоволството срещу Петев изкристализира в два момента и това бяха европейските мачове с Олимпия (Любляна) и с датския Нордселанд. Срещу словенците Лудогорец отпадна нелепо в Шампионската лига, а срещу датчаните претърпя най-тежкото си поражение – 1:7.

Очакванията са до края на деня от Лудогорец да обявят промените на треньорския пост. Лудогорец в четвъртък гостува на Фенербахче в турнира на УЕФА Лига на Конференциите и от клуба имат няколко дни, за да внесат новия договор в европейската централа, за да може Дерменджиев да води отбора от резервната скамейка.

68-годишният Георги Дерменджиев попада в Лудогорец през 2011-а година като асистент на Ивайло Петев и в продължение на три години изпълнява тази функция. През 2014-а е старши треньор и остава до такъв до 31-и май 2015-а година, като за втори път ги вкарва в групите на Шампионската лига.

Шест месеца по-късно след напускането си, е върнат за втори път като старши треньор и периодът му приключва през 2017-а. Следват негови периоди в Левски (София) и националния отбор на България. На 1-и декември 2020-а година е уволнен от поста национален селекционер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболен клуб Славия отбелязва своя вековен юбилей във вторник
Волейболен клуб Славия отбелязва своя вековен юбилей във вторник
Адриан Андреев не успя да влезе в основната схема на тенис турнира в Брест
Адриан Андреев не успя да влезе в основната схема на тенис турнира в Брест