НОВИНИ

Георги Иванов пред БНТ: Нашата цел е да спечелим Лигата на нациите (ВИДЕО)

Президентът на БФС уверява, че ръководството на футболната централа работи за подобряване на нивото на българския футбол

георги иванов
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 09.06.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Български футбол
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов посочи спечелването на групшата в Лигата на нациите като цел пред българския национален отбор.

Бившият футболен национал остана доволен от видяното от националите в мачовете с Румъния и Словения.

"В мача със Словения видяхме мотивирани футболисти, които искат да дадат най-доброто от себе си. Видяхме синхрон и позитивизъм, което ни радва. Не трябва да изпадаме във еуфории, защото са контролни срещи. Това обаче ни дава основание, че вървим в правилната посока. Отборът си беше мотивиран и преди Илиан Илиев. Колективът е добър. Илиан Илиев ще бъде треньор и следващите години и му се дава карт-бланш да развива отбора", сподели той в интервю за БНТ.

Пловдивчанинът е категоричен, че България се цели да оглави групата си в Лигата на нациите.

"Трябва да очакваме да спечелим Лигата на нациите. Ще бъде трудно. Всеки трябва малко да промени и начина си на игра. Ако играехме на контраатака, с тези отбори трябва да владеем повече топката. Нашата цел е да спечелим Лигата на нациите или в най-лошия случай да бъдем втори. Видяхме, че имаме футболисти, които не са незаменими. Изборът е голям", допълни футболист № 1 на България за 2000 и 2001 г.

Голмайсторът на българското първенство през сезон 2000/01 уверява, че ръководството на футболната централа работи за подобряване на нивото на българския футбол.

"Направихме много промени в структурите на БФС. С много млади хора и професионалисти. Опитваме се да вдигнем нивото. Ще бъдем безкомпромисни в лицензирането на клубовете. Никой не иска да играе по някакви ниви. Всеки трябва да се съобразява", добави Иванов.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно горещо време в понеделник
Опасно горещо време в понеделник
Велислав Вуцов пред БНТ: Илиан Илиев направи семпли неща, които работят (ВИДЕО)
Велислав Вуцов пред БНТ: Илиан Илиев направи семпли неща, които работят (ВИДЕО)