НОВИНИ

Георги Иванов: Трябва да си дадем сметка, че Първа лига е много интересна

Избраният за президент на Българския футболен съюз (БФС) сподели в Благоевград, че се подготвят дискусии за това какъв би бил най-добрият вариант за формат на българското футболно първенство, като самият той коментира, че "плейофната система е добра"

георги иванов
bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 29.04.2024
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Избраният за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов беше специален гост на детски турнир в Благоевград, където говори и пред журналистите за формата на първенствата в Първа и Втора лига.

На първо време обаче Иванов подчерта важността на детския футбол в процеса на създаване на състезатели, които един ден да играят за националния отбор на България.

"Винаги съм се чувствал добре в Благоевград и сега, когато виждам децата как играят, се чувствам още по-добре. Трябва да знаем, че през детския футбол се създават големите играчи и това ни е като приоритет. Нашата цел е да изграждаме играчи за националния отбор", започна бившият футболист.

Легендата на Левски коментира още и дали вече е започнал с промените в структурите на БФС.

"Промените са започнали, въпросът е, че докато не си вписан като президент не можеш да подписваш и да освобождаваш хора. Ние доста направихме, остават неща, които само трябва да изчистим. Трябва да видим с професионалните клубове, за да видим дали това е точният вариант за две Втори лиги", сподели Иванов.

"Аз мога да обещая работа. Ние работим от първия ден, в който съм влязъл във владение. Има процеси, които след вписването ще ги забързаме малко и ще може да ги направим, защото до този момент самото вписване спираше процеса", добави той.

Новоизбраният за ръководител на БФС обърна внимание и на формата на Първа лига, като увери, че заедно с Професионалната футболна лига (ПФЛ) и футболните клубове ще обсъдят кой е най-добрият вариант за всички.

"Ние имаме инициативата, която ще бъде заедно с Професионалната лига. Ще инициираме среща с професионалните клубове, за да видим кой е най-добрият вариант за всички нас. Имаме планове какво да се направи. Трябва да си дадем сметка, че Първа лига е много интересна. Виждаме при изпадащите, при тези, които се борят за евротурнирите, за всеки един отбор е напрежение и е важен всеки един мач. Това е най-важно за зрителите и ще преценяваме какво да направим", заяви Иванов.

"Ние имаме предложения как да бъдат формирани. При всички положения ще има отбори, които няма да играят за нищо. При 16 отбора, при тази система, която е направена ще бъде много трудно всички отбори да участват за нещо", продължи той.

Накрая бившият футболист даде своето мнение и аз плейофната система в родното футболно първенство, която според самия него е "добра за България".

"Смятам, че плейофната система е добра за България. Виждаме, че има отбори, при които има напрежение за седмото място, за изпадащите отбори, за първите шест отбора също е важно. Виждате, че първите 4-5 отбора имат шансове да се класират за евротурнирите. Смятам, че нашето първенство е много интересно и неслучайно последните пет години е в топ 5 на интересните първенства. Никога не сме определяли сами ние какво на нас ни харесва, а винаги партньори са ни били клубовете", завърши Георги Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал с името на Петков: Прокуратурата разследва Лена Бориславова за фалшифицирани подписи
Скандал с името на Петков: Прокуратурата разследва Лена Бориславова за фалшифицирани подписи
Берое получи забрана за картотекиране на нови футболисти
Берое получи забрана за картотекиране на нови футболисти