НОВИНИ

Георги Костадинов с цял мач при нова победа на АПОЕЛ в кипърското първенство

Българският полузащитник за пореден път доказа високата си класа, след като сбърка едва два паса от общо 56

георги костадинов разписа апоел никозия турнира купата кипър
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:26, 15.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

АПОЕЛ Никозия с Георги Костадинов постигна нова важна победа в кипърското първенство, след като се наложи с 1:0 над шампиона Арис Лимасол на свой терен на стадион "ГСП". Единственото попадение за АПОЕЛ вкара Диомерси Ндонгала в 21-ата минута след комбинация на Лукас Вияфанес и Георгий Квилитая.

След успеха си днес "жълто-сините" от Никозия събраха 56 точки от 25 мача и водят с 3 пред днешния си съперник. Следват АЕК Ларнака и Пафос с по 49, 5-и е Омония Никозия с 46. След още един кръг кипърското първенство преминава във фазата на плейоофите, където първите 6 отбора ще играят за разпределение на титлата и местата за Европа. Останалите ще спорят за запазване на местата в елига.

Георги Костадинов игра пълни 90 минути за АПОЕЛ, след като пропусна предишната среща с АЕЛ заради вирусно заболяване. Българският полузащитник за пореден път доказа високата си класа, след като сбърка едва два паса от 56 и не позволи да му бъде взето нито едно единоборство.

Отборът на Са Пинто влезе много по-добре на терена и се опита да окаже натиск върху защитата на Арис в началото на срещата. В 20-ата минута АПОЕЛ успя да поведе след отлично центриране на Вияфанес към Ндонгала, който изпревари един защитник и след това преодоля вратаря на Арис Лимасол, останал сам срещу него.

Гостите от Лимасол завършиха по-добре първото полувреме и започнаха по-добре второто. Но въпреки контрола върху топката, тимът на Арис не успя да стигне до зоната за cтрелба пред вратаря на АПОЕЛ, тъй като дефанзивната линия на "синьо-жълтите" беше безпогрешна. След 65-ата минута домакините отново взеха инициативата и бяха близо на няколко пъти до втори гол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кале Рованпера с най-добро време в първия етап на рали Швеция
Кале Рованпера с най-добро време в първия етап на рали Швеция
Микяй Наим и Мирослав Киров са първите ни представители в свободния стил на европейското по борба в Букурещ
Микяй Наим и Мирослав Киров са първите ни представители в свободния стил на европейското по борба в Букурещ