НОВИНИ

Георги Миланов: Левски ще бъде по-силен от миналия сезон, ПАОК са фаворити, но ние мечтаем (Видео)

георги миланов левски силен миналия сезон паок фаворити мечтаем
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 23.06.2022
Чете се за: 04:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на Левски Георги Миланов даде интервю за клубната телевизия на „сините“ няколко дни, след като се завърна от лагера на националния отбор.

Халфът се присъедини към съотборниците си в Боровец, където протича подготовката на столичани за предстоящия нов футболен сезон у нас.

Миланов е на мнение, че лагерът в Боровец ще помогне на тима да се подготви максимално добре за новата футбола кампания, която според халфа несъмнено ще бъде тежка.

„Чувствам се добре, имах малко време да отпочина след лагера с националния отбор, който бе тежък физически, и психологически. Много съм щастлив да видя съотборниците си отново и да проведем кратка, но пълноценна подготовка за предстоящия сезон, който несъмнено ще бъде тежък“, започна той.

Националът е доволен от привличането на футболист като Ивелин Попов в състава на Левски, защото с голямата си кариера и опит ще помогне на младите футболисти на „сините“ да се развиват в правилната посока.

„Много съм доволен, че футболист като Ивелин Попов ще играе в отбора на Левски. Той е с голяма кариера и опит. Това много важно за нас, тъй като тимът е изграден от предимно млади футболисти, а на тях трябва да им се помага. Колективът го имаме, но трябва още да се сработим, за да побеждаваме“, каза футболистът.

Миланов разкри, че условията на лагера на Левски в Боровец и Самоков са прекрасни.

„Щастлив съм да съм в България на подготовка, защото дълго време бяхме в чужбина с националния отбор. Условията в Боровец и Самоков са прекрасни, времето е хубаво. Надявам се през следващите дни да свършим една много добра и сериозна работа, в което не се и съмнявам“, добави Футболист №1 на България за 2012 година.

Полузащитникът е убеден, че Левски ще бъде още по-силен от миналия сезон, когато спечели Купата на България.

„Нормално е след спечелената Купа през миналия сезона старши треньорът да изисква повече от нас. Надявам се да надградим и да постигнем още по-добри резултати. Винаги е трудно, когато си на върха още една крачка да направим нагоре, но с новите попълнения конкуренцията е още по-голяма и се надявам да покажем още по-добри игри. Няма да е лесно, но съм убеден, че отборът на Левски ще е по-силен от миналия сезон“, каза той.

Миланов заяви, тимът на ПАОК е изключително тежък съперник за Левски и определи солунския гранд като фаворит в сблъсъка със „сините“, но бе категоричен в думите си, че съставът на Станимир Стоилов ще даде всичко от себе си, за да продължи напред в Лигата на конференциите.

„ПАОК е изключително тежък съперник, но се радвам, че ще играем срещу тях. Преди две години имах честта да играя срещу тях и ги победих на два пъти с моя отбор в Унгария. Атмосферата и на двата мача в София и Солун ще бъде невероятна. Ще дадем всичко от себе си, за да победим. ПАОК е фаворит, но ние мечтаем“, добави опитният играч.

Той прикани привържениците на Левски да бъдат отново толкова сплотени, колкото бяха и през миналата кампания. Миланов заяви, че с тяхната подкрепа трудно може отбор в България да победи тима.

„Приканвам привържениците ни да бъдат толкова сплотени, както бяха и през миналия сезон, защото когато всички сме като едно цяло, много трудно отбор в България може да ни победи“, завърши Георги Миланов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи случаи на маймунска шарка у нас
Първи случаи на маймунска шарка у нас
Ковачевски: Френското предложение е неприемливо
Ковачевски: Френското предложение е неприемливо