НОВИНИ

Георги Сеганов: Трябва да променим сервиса, ако искаме да се борим с Аржентина

георги сеганов променим сервиса искаме борим аржентина
bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 23.06.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът и разпределител на мъжкия национален отбор по волейбол на България Георги Сеганов заяви след загубата от Канада с 1:3 гейма на турнира от Лигата на нациите в Орлеан (Франция), че за жалост тимът ни е изгубил един много важен мач за оставане в световния елит.

"Според мен трябваше да сме по-спокойни в елементарните ситуации, в подаването на топката, в обработването, в завършващата фаза и разбира се, отново нашия сервис не подейства така, както искахме", коментира Сеганов.

Волейболистите на България излизат срещу Аржентина днес от 17:30 часа в търсене на втора победа в турнира на Лигата на нациите. Срещата е от Група 4 на турнира в Орлеан. Българите водени от Пламен Константинов загубиха първите си два мача на френска земя - от Бразилия с 0:3 и снощи от Канада с 1:3 гейма.

От друга страна Аржентина пък надигра домакините - олимпийските шампиони и настоящи победители в Лигата от Франция с 3:1, в първия си мач на турнира, като има общо 4 победи, 1 загуба и 12 точки в класирането до момента.

"Със сигурност трябва да променим сервиса. Това е първото нещо, което трябва да се коригира, защото Аржентина играят много бърз волейбол с един много добър разпределител. И ако не ги изкараме от третия метър, ще ни бъде много трудно", каза още Сеганов.

В неделя България играе с Куба от 14:00 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха 13 мигранти край Анево, пътували в тайник на камион (ВИДЕО)
Заловиха 13 мигранти край Анево, пътували в тайник на камион (ВИДЕО)
Рискови ли са шофьорите със стаж от 6 до 15 години?
Рискови ли са шофьорите със стаж от 6 до 15 години?