НОВИНИ

Георги Търтов: Изключително съм доволен от престоя си в Пазарджик

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:46, 28.06.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
георги търтов изключително съм доволен престоя пазарджик
Снимка: ФК Хебър Пазарджик
Слушай новината

Новият футболист на Славия Георги Търтов даде интервю за вече бившия си тим Хебър Пазарджик броени дни преди да премине при "белите", в което говори за престоя си на стадион "Георги Бенковски" с екипа на "гробарите".

В разговора офанзивният футболист разкри, че е останал много доволен от престоя си в Пазаарджик и допълни, че е щастлив от факта, че е помогнал на тима да изпълни целта си да остане в Първа лига и през следващия сезон.

"Радвам се, че успях да помогна на отбора да изпълни целите си. Изключително съм доволен от престоя си в Пазарджик. Мисля, че тук успях да се изградя като футболист", започна Търтов.

24-годишният играч коментира и какво е научил от различните треньори с, които имаше възможността да работи в хода на миналата кампания в Хебър.

"Ами мисля че с изключение на първия в елита (Фулвио Пеа) с останалите треньори работих добре и научих много във всеки един аспект както от Владо Манчев, така и от Любо Пенев. Все пак знаете какви имена са те за българския футбол и на какво ниво са играли. От тях винаги можеш да попиеш нещо, което да ти е от полза в кариерата", разкри състезателят, който реализира 7 попадения през сезон 2022/23 с екипа на "гробарите".

Накрая Георги Търтов разказва как се е стигнало до преминаването му в Славия, разкривайки, че столичани са проявявали интерес още през зимата.

"Те имаха интерес и през зимната пауза към мен. Просто така се стекоха обстоятелствата и се случи така, че сега успях да премина в клуба", завърши юношата на Литекс, който е играл още и в ЦСКА, който определя като "отбора на сърцето си".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полузащитникът Лъчезар Котев се завърна в Арда Кърджали
Полузащитникът Лъчезар Котев се завърна в Арда Кърджали
Олимпийските шампионки от ансамбъла проведоха тренировки с две групи деца в Мураяма
Олимпийските шампионки от ансамбъла проведоха тренировки с две групи деца в Мураяма