НОВИНИ

ГЕРБ-СДС се срещна с "Възраждане"

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
10:45, 05.05.2023 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
герб сдс срещна възраждане
Слушай новината

Срещите на ГЕРБ-СДС с политическите групи в търсене на подкрепа за кабинет с първия мандат продължават и днес. Днес те се срещнаха с представители на "Възраждане".

"Наясно сме с Вашите тези за това, че сте заявили много отдавна, че единствено и само бихте подкрепили правителство с мандат на "Възраждане" и не бихте подкрепили нито една друга политическа сила в рамките на 49-ия парламент. Наясно сме, обаче, и с факта, че сега отговорността пред всички нас е много сериозна, защото ако не постигнем базов консенсус по някои теми, които са част от, според нас, приоритетите на България, то единственият начин да продължи да действа 49-тият парламент е евентуално възможността за реализация на трети мандат, а най-като че ли сигурно изглежда провеждането на шести предсрочни парламентарни избори", каза Десислава Атанасова, председател на на ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Ние няма да подкрепим за пореден път правителство, било то излъчено от ГЕРБ или от други политически сили, не е просто самоцел. Не е просто, защото личностно не харесваме някого или просто защото сме решили така да го играем напук на всички или на всичко. Напротив през цялото време ние говорим единствено и само за политики. През цялото време, когато става дума разговори за правителство, защото и в предишния парламент бяхме канени да се включим в коалиционно управление в 47-то НС, също бяхме канени да се включим в коалиционно управление, през цялото това време ние сме поставяли едно-единствено нещо - конкретни политики, които искаме да се реализират от изпълнителната власт", каза Цончо Ганев от "Възраждане".

Снимки: Десислава Кулелиева

Вчера още преди началото на разговорите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново заяви, че коалиция с ДПС и БСП няма да има. По време на проведените разговори стана ясно, че ДПС изключват подкрепа за кабинет с втория мандат, а БСП и ГЕРБ-СДС намериха близки линии по отношение на предвидените политики в програмата на ГЕРБ-СДС.

Очаква се, въпреки обтегнатите отношения, да бъдат проведени разговори и с представители на ПП-ДБ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спалети посвети титлата на Наполи на привържениците, на семейството си и на починалия си брат
Спалети посвети титлата на Наполи на привържениците, на семейството си и на починалия си брат
Цветя от четирите краища на Обединеното кралство за коронацията на Чарлз III
Цветя от четирите краища на Обединеното кралство за коронацията на Чарлз III