НОВИНИ

Гергана Топалова загуби на старта на турнир в Грузия

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:39, 19.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
гергана топалова загуби старта турнир грузия
Слушай новината

Българката Гергана Топалова, понастоящем №500 в света, допусна пореажение още в първия кръг на турнира от веригата на ITF с награден фонд 25 хиляди долара в Телави, Грузия.

Топалова отстъпи след трисетова битка на германката Ева Лис с 6:1, 5:7, 3:6 в мач, който продължи малко над 2 часа и половина.

По този начин Лис си върна за поражението от Гери на старта на предишния турнир в грузинския град само преди седмица.

Мачът започна с пробив за германката, който обаче по никакъв начин не повлия на Топалова, която отговори със серия от седем поредни гейма, взимайки първия сет с 6:1 и реализирайки пробив за начало на втория.

Последваха още няколко пробива, за да се стигне до 2:2 гейма. Лис взе аванс при 5:3, но българката намери сили да изравни резултата при 5:5. При 5:6 Гергана пропусна да стигне до тайбрек и в крайна сметка инкасира нов пробив, който сложи точка на сета.

Третия сет започна отново с размяна на четири поредни брейка за 2:2 гейма. В следващите минути двете тенисистки печелеха подаванията си до 4:3, когато за съжаление Топалова беше пробита за 5:3 в полза на Лис. След това на свое подаване германката направи нужното, за да затвори мача.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина в тежка катастрофа край Карнобат
Мъж загина в тежка катастрофа край Карнобат
Лактобацилите са активни срещу COVID-19
Лактобацилите са активни срещу COVID-19