НОВИНИ

Германия вкара пет гола на европейския шампион Италия

германия вкара пет гола европейския шампион италия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:21, 15.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Германия постигна победа с 5:2 при домакинството си на европейския шампион Италия в двубой от група 3 на Дивизия "А" от турнира Лига на нациите.

Бундестимът откри резултата в 10-ата минута, когато Давид Раум центрира отляво в наказателното поле на "Скуадра адзура", а непокритият Йосуа Кимих овладя топката и с удар по земя се разписа в мрежата зад стража Джанлуиджи Донарума.

В добавеното време на първата част домакините удвоиха преднината си след точно изпълнена дузпа от страна на Илкай Гюндоган. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на Алесандро Бастони срещу Йонас Хофман в пеналтерията на Италия.

Томас Мюлер вкара трети гол за селекцията на Ханзи Флик в 51-ата минута с удар от воле, като топката се озова в долния ляв ъгъл на Донарума.

Германия реализира четвърто попадение в 68-ата минута, когато голмайсторът Мюлер центрира с външен фалц в наказателното поле на Италия, Серж Гнабри продължи с крак топката към Тимо Вернер, който с шпагат се разписа.

Минута по-късно Вернер отново се разписа след грешка на Донарума в наказателното поле на гостите.

Селекцията на Роберто Манчини намали изоставането си в 78-ата минута. Федерико Димарко стреля по диагонал в пеналтерията на Германия, а вратарят Мануел Нойер се намеси неубедително, което позволи на Вилфред Ньонто да реализира от непосредствена близост.

Крайният резултат в срещата оформи Алесандро Бастони дълбоко в добавеното време, когато с глава засече на първа греда центриране на Димарко от ъглов удар.

В класирането Германия събра актив от 6 точки и зае второто място в групата на точка зад лидера Унгария, който разгроми Англия с 4:0. Трети е съставът на Италия с 5 пункта, а последен е този на Англия с едва две спечелени точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екстрадират обвинения в убийството на Алена Щерк
Екстрадират обвинения в убийството на Алена Щерк
Унгария разгроми Англия и остави зад себе си Германия и Италия в Лигата на нациите
Унгария разгроми Англия и остави зад себе си Германия и Италия в Лигата на нациите