НОВИНИ

Германските вагони вече пътуват по направленията от София до Варна и обратно

германските вагони вече пътуват направленията софия варна обратно
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 19.08.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

От днес четири от новодоставените германски вагони ще бъдат композирани в бързия влак от София за Варна, заминаващ от Централна гара в 10.00 часа. Други четири ще бъдат включени към бързия влак, потеглящ от Варна за София в 9.25 часа, съобщи пресцентърът на "Български държавни железници".

Двете композиции с климатизирани вагони ще пътуват всеки ден и ще се движат по маршрут София - Пловдив - Варна и Варна - Пловдив - София.

БДЖ продължава поетапното пускане в движение на новодоставения подвижен състав от "Дойче бан". След финализирането на процедурите по технически прегледи и сертификация, всички вагони ще бъдат включени в пътническите влакове в страната, посочват от БДЖ.

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване. При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20% намаление от редовната цена на билета. Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписаниeто на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството, от служителите на билетните каси и гишетата "Информация", както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

БДЖ пусна в движение още от новодоставените германски вагони на 12 август. Те влязоха в съставите на бързия влак "Чайка", който пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия. БДЖ въведе и дигитални устройства за продажба на билети във влаковете по най-натоварените направления София - Бургас - София и София - Варна - София.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сандро Тонали може да се завърне в игра на 28 август
Сандро Тонали може да се завърне в игра на 28 август