НОВИНИ

Героят за Олимпия Любляна: Много съм горд, че съм част от тази история

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:11, 02.08.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
героят олимпия любляна съм горд съм част история
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Капитанът на Олимпия Любляна Тими Макс Елшник очаквано бе в приповдигнато настроение след домакинската победа с 2:1 срещу Лудогорец, която класира словенския първенец за третия предварителен кръг на Шампионската лига.

25-годишният футболист бе големият герой за своя тим по време на двата сблъска с разградчани, в които той реализира и трите гола за успеха с 3:2 в общия резултат.

"Любляна, най-накрая! Заслужено! Благодаря ви! Най-важното е, че футболната европейска есен в Любляна ще бъде пълноценна! Браво на всички момчета, браво на отбора и разбира се, на треньорите. Искам да благодаря и на баскетболистите ни начело с Лука Дончич! За нас беше голяма чест да ни подкрепят", бяха първите думи на словенския национал след победата.

Малко по-късно по време на пресконференцията полузащитникът сподели, че е горд от възможността да бъде част от историята на Олимпия Любляна и допълни, че никога преди не се е забавлявал толкова на терена.

"Ако бях фен, щях да се напия като луд. Вярвам, че много хора ще го направят, дори да се на работа сутринта. Това е вечер, която всички ще запомнят. Много съм горд, че съм част от тази история. Откакто съм в Олимпия, не съм се забавлявал толкова много на терена. Тази победа трябва да покачи много интереса към футбола. В момента имаме добри резултат както в клубни, така и в националния отбор. Усещането на терена пред такава публика е неописуемо. Но както казва Коби Брайънт: "Нашата работа не е свършена". Разбирам феновете и празнуването им, а ние продължаваме напред", заяви Елшник.

Капитанът на словенския първенец отправи и някои критики към представянето на Лудогорец в защита особено при статичните положения.

"Разбира се, победният гол бе от заучено положение, опитахме го 3-4 пъти по време на мача, но не се получаваше чист удар. Лудогорец обаче наистина беше наивен. Ако видите, че съперникът опитва няколко пъти нещо и не го спрете, то тогава не мога да им помогна", завърши Тими Макс Елшник, който е свързван с трансфер в Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна акция по премахване на незаконни постройки в столичния кв. "Малинова долина" (СНИМКИ)
Поредна акция по премахване на незаконни постройки в столичния кв. "Малинова долина" (СНИМКИ)
Григор Димитров: Вече не съм младо пиле
Григор Димитров: Вече не съм младо пиле