НОВИНИ

Гледайте НА ЖИВО по БНТ 1: България-Финландия, двубой от "Лигата на Нациите"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:44, 15.11.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол
гледайте живо бнт българия финландия двубой лигата нациите

"Лъвовете" излизат за първа победа в Лигата на Нациите, която ще запази шансовете им за оставане в Лига B и през следващото издание на турнира.

Българският национален отбор най-накрая записа първи успех за 2020-та година, надигравайки Гибралтар в сряда, но днес препятствието е далеч по-сериозен.

На стадион Васил Левски пристига силният отбор на Финландия, който е в пряк спор с тима на Уелс за първата позиция в групата, която освен, че ще донесе участие сред най-добрите в следващото издание на Лигата на Нациите, тя може да се оказа и ключа към класирането на Световното първенство по футбол в Катар.

Съставът на България е раздиран от проблеми, като десетима футболисти няма да могат да вземат участие тази вечер поради различни контузии и заболявания.

Въпреки всички тези проблеми, селекционерът Георги Дерменджиев заяви, че е наясно със стартовия състав за двубоя и обяви, че трикольорите винаги излизат за победа, независимо от обстоятелствата.

Успехът над Гибралтар в сряда със сигурност може да вдъхне увереност на родните национални, но какво да кажем за финландците, които записаха победа над световния шампион Франция с 0:2 и то насред Париж.

Футболистите на Георги Дерменджиев са наясно, че добър резултат днес ще ги постави в по-добра позиция преди последния двубой срещу Република Ирландия, който ще бъде директен сблъсък за оставане в Лига В и през сезон 2022/23 на "Лигата на Нациите"

Ще успее ли Българския национален отбор да запише първа победа в Лигата на Нациите през тази година или "совите" ще стигнат до втори успех в историята си срещу "лъвовете"?

Отговорът на този въпрос научете тази вечер от 19 часа НА ЖИВО по БНТ 1!!!

Студиото преди двубоя е с начален час 18.30.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издигнаха коледната елха в Ню Йорк
Издигнаха коледната елха в Ню Йорк
15 държави подписаха най-голямата сделка за свободна търговия в света
15 държави подписаха най-голямата сделка за свободна търговия в света