НОВИНИ

Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: България на квалификациите за ЕвроВолей 2021, 12-17 януари

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:43, 11.01.2021
Чете се за: 01:13 мин.
Волейбол
гледайте живо бнт българия квалификациите евроволей 2021 януари

Момчетата на Силвано Пранди се изправят срещу Израел и Австрия в битка за място на Евро 2021, което ще се проведе в Полша, Чехия, Естония и Финландия.

След като през почти цялата 2020-та година, "лъвовете" нямаха официални мачове от 12 до 17 януари в Хадера, българските волейболисти ще се опитат да си спечелят квота за Европейското първенство, което е планирано за тази есен.

За родните национали това ще бъде първи случай от 2009-та година насам, в който те не са си заслужили място на първенството на Стария континент заради силното си представяне в последното издание.

На европейското през 2019-та нашите отпаднаха още на 1/8 финалите и по този начин не попаднаха сред най-добрите осем, които заедно с домакините се класират автоматично за Евро 2021.

Така, на момчетата на Силвано Пранди ще им се наложи да преминат през квалификационния турнир в Израел, ако искат да се класират за шампионата на Стария континент.

Трите отбора ще се срещнат два пъти в рамките на шест дни в Израел, като победителят в групата ще си гарантира място на Евро 2021, докато вторият ще трябва да почака до месец май, за да се разбере дали ще се класира за надпреварата като някой от петте най-добри подгласници.

За трикольорите това ще бъде първо състезание без вече бившия капитан Валентин Йосифов и Теодор Салпаров, които сложиха край на кариерите си в националния отбор след олимпийската квалификация в Берлин преди точно година.

В тяхното отсъствие капитанската лента отиде на ръката на Цветан Соколов, който ще изведе "лъвовете" в битките в Израел.

Разширения състав на Силвано Пранди за турнира е съставен от някой от доказаните български състезатели, както и от някои дебютанти, от които се очаква да се превърнат в новите звезди на българския национален отбор по волейбол.

Подкрепете българския тим в похода му към ЕвроВолей 2021 от 12-17 януари в преките предавания на БНТ 3 от израелския град Хадара!!!

Програма на Българския национален отбор за турнира в Израел:

13 януари

18:55 часа: Австрия - БЪЛГАРИЯ

14 януари

18:55 часа: БЪЛГАРИЯ - Израел

16 януари

20:55 часа: БЪЛГАРИЯ - Австрия

17 януари

19:55 часа: Израел - БЪЛГАРИЯ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата ще плаща по 10 лева за поставянето на доза от ваксината срещу COVID-19
Държавата ще плаща по 10 лева за поставянето на доза от ваксината срещу COVID-19
Левски продава Паулиньо в Япония, за да си върне Обертан
Левски продава Паулиньо в Япония, за да си върне Обертан