НОВИНИ

Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3 Жребия за груповата фаза на Лига Европа днес от 14 часа

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:01, 02.10.2020
Чете се за: 01:34 мин.
Футбол
гледайте живо бнт жребия груповата фаза лига европа часа

За първи път от 10 години насам, България ще има двама представители в групите на Лига Европа, след като Лудогорец и ЦСКА преодоляха плейофния кръг. Бъдете с БНТ 3 днес от 14 часа, за да разберете кои ще бъдат съперници на родните ни представители.

Във вчерашната вечер българският футбол изживя един своеобразен триумф след успеха на Лудогрец и ЦСКА.

Разградчани се справиха с шампиона на Беларус Динамо Брест след успех с 0:2 като гост. Несъмнено родният първенец беше по-класният отбор, но трябваше да чака до 73-та минута, за да открие резултата в Минск. Шест минути българите стигнаха и до втори гол, който внесе допълнително спокойствие в техните редици.

Приятната изненада обаче дойде от Швейцария. Там ЦСКА постигна феноменален обрат срещу Базел и след победа с 1:3 се класира за групите на Лига Европа за първи път от сезон 2010/11. "Червените" напълно си заслужиха успеха след като демонстрираха отлична дисциплина в защита през почти целия мач, а в предни позиции класата на Тиаго Родригес си каза думата.

Така всички фенове на българския футбол ще могат да подкрепят цели два отбора през есента в евротурнирите.

Със сигурност всички вече тръпнат в очакване на жребия за груповата фаза. Лудогорец, който за поредна година ще играе в Лига Европа е поставен във втора урна, където е заедно с отбори като Лестър, Реал Сосиедад, Рапид Виена, Паок, Славия Прага, Цървена Звезда, Динамо Загреб и др.

От друга страна ЦСКА е тимът с най-нисък коефициент, останал в надпреварата и закономерно го откриваме в последната четвърта урна. Въпреки това, само достигане до тук на момчетата на Стамен Белчев е невероятен успех така че оттук нататък те ще играят без напрежение.

Едно е ясно, и двамата ни представители могат да се изправят срещу някои от най-силните отбори в Европа в опит да продължат успешната си кампания в евротурнирите.

Напомняме ви, че Лудогорец и ЦСКА не могат да попаднат в една група, а също така не могат и да срещнат тимове от същата урна.

А ето и всички отбори, които са потенциални съперници на българските отбори:

Урна 1: Арсенал, Тотнъм, Рома, Наполи, Бенфика, Байер (Леверкузен), Виляреал, ЦСКА (Москва), Брага, Гент, ПСВ, и Селтик

Урна 2: Динамо (Загреб), Спарта (Прага), Славия (Прага), ЛУДОГОРЕЦ, Йънг Бойс, Цървена звезда, Рапид (Виена), Лестър, Карабах, ПАОК, Стандард (Лиеж) и Реал Сосиедад

Урна 3: Гранада, АЗ Алкмаар, Фейенорд, АЕК (Атина), Макаби (Тел Авив), Глазгоу Рейнджърс, Молде, Хофенхайм, ЛАСК, Апоел (Беер Шева), Клуж и Милан

Урна 4: Зоря (Луганск), Лил, Ница, Риека, Дъндолк, Слован (Либерец), Антверп, Лех, Сивасспор, Волфсбергер, Омония и ЦСКА-СОФИЯ

Разберете кои тимове ще гостуват в България днес от 14 часа НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На първо четене в НС: Облекчен режим за съхранение и употреба на колекционерски оръжия
На първо четене в НС: Облекчен режим за съхранение и употреба на колекционерски оръжия
Станаха ясни урните за жребия в Лига Европа
Станаха ясни урните за жребия в Лига Европа